SON DAKİKA
Hava Durumu

HIZIR GİBİ YETİŞTİLER

Yenişehir ve İnegöl'den 3 köyün arazilerini kapsayan taş ocağı ihale kararı MHP Genel Sekreteri ve Bursa milletvekili İsmet Büyükataman ile MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu'nun girişimleriyle iptal edildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2022 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2022 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
HIZIR GİBİ  YETİŞTİLER

VEKİLLER SORUNA EL ATTI
İnegöl'ün Yeniyörük Köyü'nde kurulmak istenen ve Yenişehir'in Osmaniye ve Orhaniye köylerinin arazilerini de kapsayan taş ocağı işletme ihalesi MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Büyükataman ve MHP Bursa Milletvekili Vahapoğlu'nun girişimleriyle iptal edildi.
 
"KAYNAK ZARAR GÖRECEKTİ"
İptal haberi 3 köyde sevinçle karşılandı. Yenişehir Osmaniye Muhtarı Hüseyin Efe, söz konusu bölgede köye içme suyu sağlayan su kaynağının bulunduğunu belirterek, "İhale yapılıp çalışma başlasaydı içme suyu kaynağımız zarar görecekti" diye konuştu.
 
"KÖYE 1,5 KİLOMETRE MESAFEDE"
Osmaniye Köyü'nde 160 hanede toplam 400 kişi yaşadığını belirten Muhtar Efe, "Taş ocağı açılmak istenen bölge köyümüze 1,5 kilometre uzaklıkta. İçme suyu kaynağının yanı sıra bölgedeki yüzlerce dönüm arazi de patlatmalardan ve iş kamyonlarının kaldıracağı tozdan zarar görecekti" dedi.
 
 

 
Yenişehir'in güney yönündeki köyleri yakından ilgilendiren bir gelişme, büyük bir sorun yaratmadan önlendi. Orhaniye ve Osmaniye köylerini de kapsayan İnegöl Yeniyörük Köyü'ndeki bir taş ocağı projesi daha başlamadan iptal edildi. Bölgedeki köylerin sakinleri de rahat bir nefes aldılar.
Taş ocağının kurulup çalışmaya başlamasıyla bölgedeki içme suyu kaynaklarında kuruma tehlikesinin baş göstereceğini belirten köylüler, durumu MHP Genel Bekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ile MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu'na anlattılar. Vekiller de Ankara'da gerçekleştirdiği girişimlerle söz konusu ihalenin iptal edilmesini sağladı.

"RAHAT BİR NEFES ALDIK"
Gelişme üzerine rahat bir nefes aldıklarını belirten Yenişehir Osmaniye Muhtarı Hüseyin Efe, "Eğer taş ocağı ihalesi yapılmış olsaydı ve taş ocağı burada işletmeye başlamış olsaydı, köyümüze içme suyu sağladığımız Ulupınar su kaynağı kuruyacak, kirlenecekti. Çünkü taş ocağında patlatmalar olacaktı. Öte yandan bölgede tarımsal faaliyet yapılan yüzlerce dönüm tarım arazisi var. Kalkacak toz bulutlarından patlatmalardan ötürü arazilere ekilecek ürünler büyük zarar görecekti" diye konuştu.

"ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ"
Köylerinin 160 haneden oluştuğunu ve toplam 400 kişinin yaşadığını ifade eden Osmaniye Muhtarı Hüseyin Efe, "Sorunumuzu MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'a ve İnegöl ziyaretinde Milletvekili Hidayet Vahapoğlu'na muhtar arkadaşlarla anlattık. İhale yapılmadan sorunun çözümünü talep ettik. Sorunumuzun ihalenin iptal edilerek çözüme kavuşturulmasından ötürü çok mutluyuz" dedi.
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.