SON DAKİKA
Hava Durumu

HAYAT BOYU ÖĞRENME HERKESİN HAKKIDIR

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi, Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte Halk Eğitim çalışmalarının önemi vurgulanırken, bu alandaki desteklerin süreceği kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2021 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2021 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
HAYAT BOYU ÖĞRENME HERKESİN HAKKIDIR



ÖZEL HABER: EBRU ERGÜL
SEYİTOĞLU: HALK EĞİTİM YENİ BİNAYA KAVUŞACAK

     Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan Kaymakam Suat Seyitoğlu, Halk Eğitim Merkezi'nin kullandığı binanın yetersiz kaldığını vurguladı. Yaklaşık 5 yıldan bu yana yeni bir yer tahsisi konusunda girişimlerde bulunduklarını belirten Seyitoğlu, "Müjdeli haber bugün geldi. 4 dönümlük bir arsaya yeni bir Halk Eğitim Merkezi binası inşasıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Birkaç gün sonra ihale çalışmaları tamamlanır. Gelecek yılki programı belki yeni binada yapacağız" diye konuştu.



BAŞKAN AYDIN: DESTEĞİMİZ SÜRECEK

     Belediye Başkanı Davut Aydın ise göreve geldikleri günden bu yana eğitim alanındaki tüm çalışmalara destek verdiklerini vurguladı. Okullardan kendilerine ulaşan hiçbir isteği geri çevirmediklerini ifade eden Başkan Aydın, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile protokol imzaladık. Olmamız gereken yerde, yapmamız gerekenleri yapacağız. Hayata geçirmek istedikleri projelere destek veriyoruz, destek vermeyi de sürdüreceğiz. Belediye yönetimi olarak bu alanda da elimizden geldiğince katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.

     Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliği düzenlendi. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte yapılan konuşmalarda Halk Eğitim Merkezi'nin ve öğrenmenin önemine dikkat çekildi.
     Etkinlikte konuşan Yenişehir kaymakamı Suat Seyitoğlu, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün kullanmakta olduğu mevcut binasının yetersizliğini anlattı. Kaymakam Seyitoğlu, yeni bir bina kazandırmak için yaptıkları girişimlerden olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti. 4 dönümlük bir arsanın üzerine yeni bir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasının inşasının onay aldığını ifade eden Kaymakam Seyitoğlu, bu konuda ihale hazırlıklarının sürdüğünü açıkladı.
     Belediye Başkanı Davut Aydın'ın eğitim konusunda oldukça duyarlı olduğunu söyleyen Seyitoğlu, "Yenişehir'de herkes eğitim alanında da güzel gelişmelerin olmasını istiyor. Böylece bu alandaki sorunların çözümü kolaylaşıyor, çünkü herkes istekli" diye konuştu.



"BAŞKAN AYDIN: EĞİTİME DESTEĞİMİZ SÜRECEK

     Öğrenmenin yaşının olmadığına inandıklarını belirten Belediye Başkanı Davut Aydın da eğitim alanındaki tüm gelişmelere yardımcı olduklarını, bu alandaki talepleri yerine getirmeye gayret gösterdiklerini dile getirdi. Başkan Aydın, "Halk Eğitim merkezi Müdürlüğü ile bir protokol imzaladık. Bu alanda gerçekleştirilecek olan projelere desteğimizi sürdüreceğiz. Biz olmamız gereken yerde, yapmamız, yerine getirmemiz gerekenleri yapacağız" dedi.
     İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut ise Halk Eğitim Merkezlerinin 7'den 77'ye herkes için her yerde eğitim verdiğini söyledi. Bulut, "Bütün alanlarda talep edilebilecek ne varsa Halk Eğitim Merkezlerinde kurslar açılıyor. Destekte bulunanlara teşekkür ediyorum. Onların bize sunduğu imkânlar sayesinde halkımıza hizmet kapılarını açıyoruz" diye konuştu.



"HER ALANDA KURSLAR AÇILIYOR"

     Yenişehir Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün çalışmalarının önemine dikkat çekti. Ayaz şunları kaydetti: "Yenişehir halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde sosyal, kültürel ve mesleki anlamda kurslar açılıyor. Sadece 7'den 70'e değil, 80-90 yaşındaki nine ve dedelerimiz de var kurslara katılan. Onlar da başarılı olup belge almaya hak kazandılar. Arıcılıktan emlak danışmanlığına, işitme engelliler için işaret diliyle konuşmaya kadar her alanda kurslar açılıyor. Yeter ki 12 kişi bir araya gelsin. Belediye ile bu konuda protokol imzalandı. Kaymakamımız Suat Seyitoğlu da hep destekte bulunuyor."



HALK EĞİTİM MERKEZİ'NİN ÇALIŞMALARI ANLATILDI

     Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüsnü Yılmaz ise Halk Eğitim Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. Açılan kurslarla ilgili ayrıntılı bilgiler veren Yılmaz, Yenişehir'de bugün itibarıyla bin 574 kursiyere ulaştıklarını vurguladı. Müdürlüğün bünyesinde halen 24 kursun devam ettiğini anlatan Yılmaz, destekte bulunanlara teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlik programına geçildi. Belediye ile Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa kurduğu halk oyunları ekibi ile karate kursu öğrencilerinin gösterileri izlendi. 1 yıl içinde açılan kursların slaytı izlenirken, Müdürlük usta öğreticilerinin oluşturduğu müzik grubunun şarkıları dinlendi. Belge töreninin ardından sergi açılışı gerçekleştirildi.








 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.