SON DAKİKA
Hava Durumu

HALKIN EĞİTİMİNE TAM DESTEK

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası Programı yoğun ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2022 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2022 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
HALKIN EĞİTİMİNE TAM DESTEK

 "BEŞİKTEN MEZARA KADAR İLİM"
Programda katılan Kaymakam Rahmi Köse "Dünya tarihine damga vurmuş olan milletlerden biriyiz. Atalarımız, 'İlim nerede olursa olsun, Çin'de de olsa arayıp bulun', 'Beşikten mezara kadar ilimin peşinde koşun' demişler" diye konuştu.
 
"ÇALIŞMALARA DESTEK OLUYORUZ"
Halk Eğitim Merkezi'nin çalışmalarına verdikleri desteklere dikkat çeken Belediye Başkanı Davut Aydın, "Yapmamız gereken daha çok şey var. Herkesi kursiyer yapalım. Öğrenmenin yaşı yoktur. Eğitimle ilgili göreve geldiğimden beri hiçbir teklifi geri çevirmedim" dedi.
 
ÇALIŞMALARI ANLATTILAR
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Birecik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz ve Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü H. Kemal Yılmaz da Bursa il genelinde ve Yenişehir'de Halk Eğitim Merkezlerinin çalışmalarını anlattılar.
 
Program halk oyunları ve kurs öğrencilerinin gösterileri, bağlama grubu müzik dinletisi ve  belge dağıtım töreninin ardından sona erdi.
Hayat Boyu Öğrenme Haftası Programı Kaymakam Rahmi Köse, Garnizon Komutanı Kadri Bahtiyar, Belediye Başkanı Davut Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Birecik, Yenişehir Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü H. Kemal Yılmaz ve öğrenciler katıldı.
İlçeli yöneticilerle birlikte kendisinin de Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı ilk yardım kursuna katıldığını belirten Kaymakam Rahmi Köse şunları kaydetti: "Gerçekten Türk milleti olarak farklıyız. Dünya tarihine damga vurmuş olan milletlerden biriyiz. İlim nerede olursa olsun, Çin'de de olsa arayıp bulun demiş atalarımız. Beşikten mezara kadar ilimin peşinde koşun demiş atalarımız. Sayın Başkanımızın dediği gibi, bizler de acil yardım kursuna katılmıştık. Bu kurstan çok istifade ettik. Etkinliklerle dolu bir hafta geçiriyoruz. Etkinliklere katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Sadece okul yıllarında edindiğimiz bilgilerle bir noktaya gelmemiz mümkün değil, çevremizden bu gibi kurslardan edindiğimiz bilgilerle bir noktaya geleceğiz."
Belediye Başkanı Davut Aydın 2019 yılından itibaren belediyenin Halk Eğitim Merkezi çalışmalarına verdiği destekleri anlattı. Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm kurslara belediye olarak destek olmaya çalışıyoruz. Yapmamız gereken daha çok şey olduğuna inanıyorum. Herkesi kursiyer yapalım. Öğrenmenin yaşı yoktur. Eğitimle ilgili göreve geldiğimden beri hiçbir teklifi geri çevirmedim. Belediye Başkanı yol, park bahçe yapar bunlar asli görevidir. Bu alanlarda da eğitimde olduğu gibi desteklerde bulunmalıdır. Seçimden önce 'Olmam gereken yerde olacağım, yapmam gerekeni yapacağım' demiştim. Bütün kursiyerlerimizden başarılar bekliyoruz."
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Birecik ise Bursa il genelindeki çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaygın ve örgün eğitim sistemi var. İnsanlarımızı geleceğe hazırlamak görevimiz. Tüketici değil, üretici birey haline getirmek. Bursa'da 17 Halk Eğitim merkezi var, 250 bin de kursiyerimiz var. Hepsi hangi dalda yetişmişse oranın üreticisi haline geliyor. Terzilikten nakışa, hüsnühata kadar burada yetişiyor, usta haline geliyor."
İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz da konuşmasında, "En küçük kursiyerimiz 7 yaşındaymış. En büyük kursiyerimiz 77 yaşında. 7'den 77'ye hizmet veriyoruz. Okullarımızda, kahvelerde, muhtarlık binalarında, belediyenin bütün donanımlarında kurs veriliyor. Bu anlamda her alanda kurs veriyoruz. Sığır yetiştiriciliğinden tutun da hat sanatına, piyanosuna kadar kurslar veriyoruz" dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü H. Kemal Yılmaz çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiler aktardı. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman her yerde herkes için eğitim akla gelmektedir. Bireyin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla hayat boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliğini kapsar. Okulla sınırlı kalmayan evde, işte, hayatın her alanında gerçekleştirilen, öğretmenin yaş, sosyal, ekonomik, statü ve eğitim seviyesine bakılmaksızın herhangi bir engel olmadan sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardan biridir. Biz de Yenişehir HEM olarak 7'den 70'e herkes için daha kaliteli bir eğitim anlayışıyla çıktığımız bu anlamda yolda amaçladığımız hedeflere emin adımlarla ilerlemenin haklı gururunu yaşamaktayız."
Program, halk oyunları, kurs öğrencilerinin gösterileri, bağlama grubu müzik dinletisi ve  belge dağıtım töreninin ardından sona erdi.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.