SON DAKİKA
Hava Durumu

GİRİŞİMLER SONUÇ VERDİ

Yenişehir Ovası'ndan sebze ve meyve alımı yapan ihracatçı firmaların yurtdışına TIR'larla gönderdikleri ürünlerden alınan analiz bedellerinde önemli oranda indirim yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2021 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2021 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
GİRİŞİMLER SONUÇ VERDİ

ANALİZ BEDELİNDE BÜYÜK İNDİRİM
Bölgenin sebze ve meyve ambarı Yenişehir'den gerçekleştirilen ihracat öncesi yapılan analiz bedellerinde önemli miktarda indirimi gidildi. Bu yönde ihracatçı firma yetkililerinden gelen şikâyetler doğrultusunda yapılan girişimlerden olumlu sonuç alındı. Yenişehir'e gelen AK Parti Bursa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Zafer Işık, Belediye Sebze Pazarı'na giderek ihracatçı firma yetkilileri ve çiftçilerle görüştü.



"SORUNLARA ÇÖZÜM ARAYIŞIMIZ SÜRÜYOR"
Girişimlerden olumlu sonuç alındığını ifade eden Milletvekili Işık, "TIR'larla gönderilen her ürün çeşidi için ayrı ayrı analiz ücreti alınıyordu. Ticaret Bakanlığı'na ilettiğimiz sorun çözümlendi. Her ürün için tahsil edilen bin 800 TL analiz ücreti bin 300 TL'ye çekildi. Ayrıca bin 300 TL'nin yüzde 50'sinin tahsil edilmesine karar verildi" dedi. AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu ise kendilerine ulaşan her türlü sorunu çözüme kavuşturmak için girişimlerde bulunduklarını anlattı.



AK Parti Bursa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Zafer Işık, Yenişehir'de Belediye Sebze Pazarı'na giderek ihracatçı firma yetkilileri ve çiftçilerle görüştü. Önceki hafta gerçekleştirilen girişimlerle yurtdışına gönderilen ürünlerden alınan analiz ücretlerinin önemli ölçüde düşürüldüğünü ifade eden Vekil Işık, bu yöndeki çalışmaların süreceğini anlattı.



     Çiftçinin yetiştirdiği ürünlerin Avrupa pazarlarına ulaştırılmasında yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması amacıyla gerekil girişimlerde bulunduklarını ifade eden Vekil Işık, analiz ücretlerinin azaltılmasıyla bu alandaki sıkıntıların sona erdiğine dikkat çekti.



     İhracatçı firma yetkilileri de yurtdışına mal gönderirken kendilerinden tahsil edilen analiz ücretlerinin yüksekliğinden yakınıp Vekil Işık'a ve bu yöndeki girişimlere destek verenlere teşekkür ettiler.

     AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu da ilçenin tarım ambarı bir şehir olduğunu belirterek, "Bu alanda yaşanan sıkıntıların çözümü aşamasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bizlere ulaşan sorunları bugüne değin olduğu gibi bundan sonra da yetkililere bildirerek takipçisi olacağız" diye konuştu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.