SON DAKİKA
Hava Durumu

Gevher Nesibe'den mozaik goblen Atatürk tablosu

Yenişehir Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde büyük emek harcanarak anlamlı bir çalışmaya imza atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2021 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2021 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Gevher Nesibe'den mozaik  goblen Atatürk tablosu

Okulda elbirliğiyle yapılan çalışmayla 72 bin 688 adet taş kullanılarak mozaik goblen Atatürk tablosu oluşturuldu. Okul Müdürü Suat Yiğit de yapılan çalışmanın çok değerli olduğunu belirterek, "Çalışmamıza ilçe milli eğitim müdürümüz Musa Ayaz dahil okulumuzdaki bütün öğretmen ve öğrencilerimiz katkı koydu. Sonuç olarak da ortaya mükemmel bir çalışma çıktı. Tablomuzu okulumuzun girişine en güzel yere astık" dedi. Atatürk tablosunun mimarlarından Edebiyat öğretmeni Ayşen Doğruer, "Gevher Nesibe ailesi olarak oluşturduğumuz  tablomuz okulumuzdaki yerini aldı. İzmir marşında der ki, adın yazılacak mücevher taşa, biz de dedik ki resmin yapılacak mücevher taşla. Atatürk'ü anlamak ve anlatmak için binlerce yol var, biz de bu amaçla Atamızın en kıymet verdiği yollardan birini, sanatı seçtik" diye konuştu.

Yenişehir Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde büyük emek harcanarak anlamlı bir çalışmaya imza atıldı. 
   Bütün okul el birliği ile 72.688 adet taş kullanarak mozaik goblen Atatürk tablosu oluşturdular ve yine anlamlı bir gelenek başlatarak okullar arası etkileşimi sağlamak amacıyla bir ilki gerçekleştirdiler. 




   Mozaik goblen Atatürk tablosunun mimarlarından Okul Edebiyat öğretmeni Ayşen Doğruer, yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: ‘Mozaik goblen tablomuz 72.688 adet taştan oluşuyor, bir ay boyunca gece gündüz emek vererek Gevher Nesibe ailesi olarak oluşturduğumuz  tablomuz okulumuzdaki yerini aldı. İzmir marşında der ki adın yazılacak mücevher taşa, biz de dedik ki resmin yapılacak mücevher taşla.  Atatürk'ü anlamak ve anlatmak için binlerce yol var, biz de bu amaçla Atamızın en kıymet verdiği yollardan birini, sanatı seçtik. Aynı zamanda ilçemizde bir gelenek başlatmak istedik, okullar arası etkileşimi arttırmak, en kıymetli geleneklerimizden biri olan hediyeleşme kültürünü yaşatmak ve sanat bağı oluşturmak amacıyla 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik ve Spor bayramını kutlamak ile görevlendirilmiş olan Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne aynı tablonun yapılmamış halini hediye ettik, şimdi onlar da okul olarak tabloyu yapıp, başka bir okula da hediye etme geleneğini sürdürür iseler çok mutlu olacağız, biz okul olarak inanıyoruz ki gurur tabloları paylaşıldıkça çoğalır’ dedi. 

    Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Suat Yiğit de yapılan çalışmanın çok değerli olduğunu belirterek, ‘Çalışmamıza ilçe milli eğitim müdürümüz Musa Ayaz, dahil okulumuzdaki bütün öğretmen ve öğrencilerimiz de katkı koydu. Sonuç olarak da ortaya mükemmel bir çalışma çıktı. Tablomuzu okulumuzun girişine en güzel yere astık. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum’ dedi.
 





 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.