SON DAKİKA
Hava Durumu

Fethiye Sulama Göleti'ne takviye

Yenişehir Fethiye Köyü'ndeki sulama göletini besleyen kaynakların azalmasıyla yeni kaynak arayışlarına başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2021 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2021 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Fethiye Sulama Göleti'ne takviye

Yağmur ve kar yağışının beklenen düzeyde gerçekleşmemesi, uzun vadede tarımsal sulama göletlerinin su seviyesinin önemli ölçüde azalmasına neden oluyor. Bazı sulama göletlerindeki bu sıkıntının giderilmesi amacıyla, göletin yakınlarındaki başka su kaynaklarından yararlanılmasına çalışılıyor.

Bu amaçla Yenişehir Fethiye Köyü'ndeki tarımsal sulama göletine başka su kaynaklarından takviye yapılması için ilk adımlar atılmaya başlandı. DSİ tarafından proje çizim ihalesi gerçekleştirildi. Projeye göre köyün 5 kilometre uzaklığındaki su kaynakları toprak altına döşenecek olan borularla gölete ulaştırılacak.

Göletin bu şekilde beslenmesiyle sulama dönemlerinde su sıkıntısının yaşanmayacağını belirten Köy Muhtarı Hasan Çetin, aksi halde köyde sulu tarım yerine kuru tarım ürünlerinin yetiştirilmek zorunda kalınacağını kaydetti.

Sulama göletinin bu projeyle takviye edilmesiyle tekrar sulu tarım ürünleri yetiştirebileceklerinin altını çizen Muhtar Çetin, göletteki mevcut suyla sulama yapılamayacağını vurguladı. Muhtar Çetin sözlerini şöyle tamamladı: "Önümüzdeki kış bol yağmur ve kar yağışı gerçekleşirse bir miktar su seviyesinde artış olabilir. Aksi halde, önümüzdeki bahar aylarından itibaren kuru tarım ürünleri olan buğday, arpa ve ayçiçeği ekimine geri dönüş yapabiliriz. Köklü çözüm için projenin bir an önce hayata geçirilmesini bekleyeceğiz."





 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.