SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğa turizmine kazandıracağız

Yenişehir Belediye Başkanı Dvut Aydın, Yarhisar Şelalesi'ni doğa turizmine kazandırma çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2021 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2021 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Doğa turizmine kazandıracağız

"PEYZAJ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ"
Yenişehir'de yıllardır, doğa turizmine kazandırılması konusu sık sık gündeme gelen Yarhisar Şelalesi'nde ilk somut çalışmalar yapılmaya başlandı. Yarhisar Köyü'ne giderek çalışmaları yerinde inceleyen Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, "Kolları sıvadık ve çalışmalarımıza başladık. Yarhisar Şelalesi’ne gelen hemşerilerimizin tarihi dokuyu soludukları, doğanın huzur veren ortamında dinlenip hoşça vakit geçirmeleri için peyzaj çalışması ile çevre düzenlemesine başladık. İlçemize hayırlı olsun" dedi.



"CAMİ, HAMAM, ÇEŞME, KANYON VE DOĞA..."
Yarhisar köyünün Bizans döneminde Tekfur Kışlası olduğu bilindiğini ve aynı şekildeAkbıyık ve Süleymaniye köylerinde Bizans döneminden kalma kale gibi tarihi kalıntılara rastlandığını ifade eden Başkan Aydın, "Yarhisar Camii’ni, Yarhisar Hamamı’nı, Yarhisar Çeşmesi’ni, Günece ve Yarhisar arasında bulunan Cennet Kanyonu ile Yarhisar Şelalesi’ni doğa turizmine kazandırmak için çalışmalara başlamış bulunmaktayız” diye konuştu. Aydın, keyifli ve eğlenceli vakit geçirecekleri alternatif tatil arayışında olanlar için ulusal turizme yönelik ortamlar oluşturduklarını kaydetti.



Yenişehir'de tarih ve doğanın iç içe geçtiği köylerden biri olan Yarhisar'da, belediye tarafından önemli bir çalışma başlatıldı. Yenişehir Belediyesi, bölgenin doğa turizmine açılması için şelale bölgesinden çalışmalara başladı.
     Keyifli ve eğlenceli vakit geçirecekleri alternatif tatil arayışında olanlar için ulusal turizme yönelik ortamlar oluşturmak için kolları sıvadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Davut Aydın, "Yarhisar Şelalesi’ne gelen hemşerilerimizin tarihi dokuyu soludukları, doğanın huzur veren ortamında dinlenip hoşça vakit geçirmeleri için peyzaj çalışması ile çevre düzenlemesine başladık. İlçemize hayırlı olsun" diye konuştu.



     Yarhisar Şelalesi’ni doğa turizmine kazandırmak için çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Aydın, "Yarhisar Şelalesi’ne gelen hemşerilerimizin tarihi dokuyu soludukları, doğanın huzur veren ortamında dinlenip hoşça vakit geçirmeleri için peyzaj çalışması ile çevre düzenlemesine başladık. İlçemize hayırlı olsun" diye konuştu.
Yarhisar köyünün Bizans döneminde Tekfur Kışlası olduğu bilindiğini hatırlatan Başkan Aydın, şunları kaydetti: "Aynı şekilde Akbıyık ve Süleymaniye köylerinde Bizans döneminden kalma tarihi kalıntılara ( Kale ) rastlanmıştır. Yarhisar Camii’ni, Yarhisar Hamamı’nı, Yarhisar Çeşmesi’ni, Günece ve Yarhisar arasında bulunan “Cennet Kanyonu” ile Yarhisar Şelalesi’ni doğa turizmine kazandırmak için çalışmalara başlamış bulunmaktayız” dedi. Başkan Aydın, “Yarhisar Şelalesi’ne başka şehirlerden gelen misafirlerin tarihi dokuyu soludukları, doğanın huzur veren ortamında Girdaplı Göl’de heyecanın doruklara ulaştıkları, Cennet Kanyon’un keşfedilmeyen güzellikleri ile keyifli ve eğlenceli vakit geçirecekleri alternatif tatil arayışında olanlar için ulusal turizme yönelik ortamlar oluşturuyoruz."









Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.