SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇİM PAZARINA İLGİ ARTIYOR

Yenişehir Gökgöz Meydanı'na kurulan çim pazarında yüzlerce çeşit fide ilçeliler tarafından demet demet satın alınıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2022 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2022 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
ÇİM PAZARINA İLGİ ARTIYOR

PAZARDA YOK YOK
İlçede haftada 1 gün kurulan ilçe pazarında sergi açan çiftçiler, biberden domatese, lahanadan pırasaya kadar yüzlerce çeşit fideyi satışa sunuyor. Geniş arazilere sahip çiftçiler kadar bahçeli evleri olan Yenişehirliler de pazardan alışveriş yapıyor.
 
"KENDİ SEBZENİ KENDİN YETİŞTİR"
Her yıl sezon başında çim pazarında tezgâh açtığını belirten Yolören köylü Recep Dinç, bu yıl bahçeli evi olan vatandaşların ilgisinin arttığını söyledi. Sebze fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Dinç, "Bahçelerinde ya da evlerinin balkonlarında sebze yetiştirenlerin sayısı arttı" dedi.
 
"HEM UCUZ HEM TAZE"
Çim satıcısı Zafer Sarı da birkaç hafta sonra biber ve domates çim satışlarının giderek yavaşlayacağını ancak kışlık sebze çimlerinin süreceğini vurguladı. Sarı, "Vatandaşlar, bahçe ve balkonlarında hem ucuz hem taze ürün yetiştirmenin keyfine varıyorlar" diye konuştu.
 
Yüzlerce çeşit sebze ve meyve çimi Yenişehir'de salı günleri Gökgöz Meydanı'ndaki pazarda satışa sunuluyor. Yolören köylü çim yetiştiricisi Recep Dinç, çim satışlarının bu sezon oldukça hızlı gittiğini anlattı. Dinç, " Bu yıl bahçeli evi olan vatandaşların ilgisinin arttığını görüyoruz. Sebze fiyatlarındaki artış malum. Bahçelerinde ya da evlerinin balkonlarında sebze yetiştirenlerin sayısı daha da artacak gibi" dedi.
     Çim pazarında her türlü çeşidin bulunabildiğini ifade eden Dinç sözlerini şöyle sürdürdü: "Biber çeşitleri içinde Macar sarı (acı), balık biberi, kıl sivri (acı ve tatlı), jolibon biber, çiçek biberi, ince uzun acı biber, sarı dolma, sarı fındak, sarı sivri, sivri biber, yağ biberi, yeşil tatlı sivri, çarliston ve sarı sivri biber çeşitleri rağbet görüyor. Ayrıca top patlıcan, siyah patlıcan, lahana, salçalık domates, pembe domates çimleri de alıcı buluyor."
     Bahçeli evi olanların ya da balkonlarında sebze yetiştirmek istelenlerin birinci adresinin çim pazarı olduğunu vurgulayan Dinç, sözlerini şöyle tamamladı: "Vatandaşlar, kendi ürünlerini kendileri yetiştirmek istiyor. Böylece ürünleri hem organik, hem taze hem de ucuz elde etmiş oluyor. Gelecek yıllarda kendi sebzesini kendi yetiştirmek isteyenlerin sayısının artacağını tahmin ediyoruz."
Çim satıcısı Yolören köylü çiftçi Zafer Sarı da kelemden mor keleme, karnabahardan pırasaya kadar her türlü kışlık sebze çiminin burada bulunabildiğini söyledi. Sarı şunları kaydetti: "Birkaç haftaya kalmak biber çeşitlerinin satışı giderek azalmaya başlar. Ancak halen satılmakta olan kışlık sebze çimlerine yöneliş başlar. Kendi ürünlerini kendileri yetiştirmek isteyen vatandaşlarımızı pazarımıza bekliyoruz."



 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.