SON DAKİKA
Hava Durumu

Çiftçiye serada üretim çağrısı

Karaköylü çiftçi Sami Büyükkardaşlar'ın kurduğu seralarda sebze fidesi üretimine başladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2021 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2021 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Çiftçiye serada üretim çağrısı



Özel Haber: Ebru ERGÜL

 İlçede serada fide üretiminin yapılabildiğinin kanıtlandığını belirten yetkililer, çiftçilerin yazlık sebzeler olan biber, domates, kavun, karpuz ile kışlık sebzelerden olan karnabahar, brokoli, kırmızı ve beyaz lahana ile marul fidelerinin çoğunluğunu Antalya, İzmir, Bilecik ve Bursa'dan getirttiğini hatırlattılar.
     Fide üretiminin ilçedeki seralarda yapılmasının çeşitli yararları olduğunu ifade eden yetkililer şunları kaydetti: "Öncelikle, ilçede üretimi yapılan fideler, ilçenin iklim koşullarına uyum sağlamakta zorlanmıyor. Bitki toprağa daha güçlü tutunup kökleşebiliyor. Nakliye sırasında zayiatlar da yaşanmıyor. Böylece çiftçiye emek, işgücü ve maliyet avantajı doğuyor. Bu nedenlerden dolayı serada fide üretiminin ilçede artmasını hedefliyoruz" diye konuştu.



     Serada üretime çeşitli hibe ve desteklerin verildiğini ifade eden yetkililer şu bilgileri verdiler: "Sera kurup üretim yapmak isteyen çiftçilerimize, Bakanlığımız Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) kapsamında sera kurulumuna hibe veriyor. Ayrıca AB destekli Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan da (TKDK) sera kurulumu için destek sağlıyor. Bunların yanında Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nden indirimli kredi imkânı da var. Bu 3 destek kalemlerine, çeşitli dönemlerde açılan hibe ve kredi destek programları kapsamında projeyle başvuruda bulunulabiliyor. Ürüne göre değişen oranlarda mazot ve gübre desteği var. Havza bazlı belirlenen bu destek kapsamında serasında sertifikalı fidan ve fide üreten çiftçiye, dönüm başına devlet desteği veriliyor."


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.