SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇİÇEKÖZÜ KÖYÜ'NDE İÇME SUYU SEVİNCİ

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2022 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2022 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
ÇİÇEKÖZÜ KÖYÜ'NDE İÇME SUYU SEVİNCİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BUSKİ tarafından Yenişehir Çiçeközü Köyü'ne kazandırılan yeni içme suyu deposunda su tutulmaya başladı. 
 
"YENİ DEPOYA SU VERİLDİ"
Kullanım ömrünü tamamlayan 150 tonluk eski su deposunun yerine yenisinin inşa edildiğini belirten Çiçeközü Muhtarı Nizamettin Filiz, 300 ton kapasiteli bu depoya Kocakuyu Mevkii'nden su aktarılmaya başlandığını söyledi. Filiz, hem yeni depoya hem yeterli içme suyuna kavuştuklarını kaydetti.
 
"ŞEBEKE ÇALIŞMASI TAMAMLANDI"
Son yıllarda içme suyu kaynağının özellikle yaz aylarında ihtiyacı karşılamadığı anlatan Filiz, "Tespit edilen yeni bir su kaynağından alınan numunelerin tahlil sonuçlarının kaliteli ve içilebilir olduğunun anlaşılması üzerine çalışmalara başlandı. Köye gelen Büyükşehir Belediyesi ekipleri bulunan yeni içme suyu kaynağından elde edilecek suları ana depoya ulaştıracak çalışmayı tamamladı" dedi.
 
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Muhtar Filiz, "Başta Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Alinur Aktaş olmak üzere BUSKİ Genel Müdürümüz Sayın Güngör Gülenç ve ekibine, BUSKİ Yenişehir Şubesi'nin yetkililerine ve AK Parti ilçe Başkanı'mız Fikret Hatipoğlu ve ekibine şahsım ve köyüm adına şükranlarımı sunar teşekkür ederim" diye konuştu.
 
320 haneli köyde toplam 500 kişinin yaşadığını vurgulayan Muhtar Filiz, hafta sonları düğün, sünnet gibi cemiyetlerle bayramlarda su tüketiminin daha da arttığına işaret etti.
 
Yenişehir Çiçeközü Köyü içme suyuna kavuştu. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BUSKİ tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda köye yeni bir içme suyu deposu kazandırılırken, başka bir bölgeden getirilen kaynak da depoya aktarıldı.
Köyde 330 hanede 600 kişinin yaşadığını ifade eden Muhtar Filiz, bu çalışmayla içme suyu sorununun çözüme kavuştuğunu anlattı.
İçme suyu sorununda Büyükşehir Belediyesi'nin devreye girerek bir dizi çalışma yaptığını ifade eden Muhtar Filiz, bu soruna köklü çözüm getirilmesinin sevincini yaşadıklarını söyledi. Muhtar Filiz, "Bursa Büyükşehir Belediyesi, içme suyu kaynağımızın yetersiz gelmesi üzerine köyümüzde çalışma başlattı. Başka bir kaynaktan hat çekilerek inşa edilen ana depoya su aktarılmasıyla sorunumuz köklü bir çözüme kavuştu.  Son yıllarda içme suyu kaynağımız özellikle yaz aylarında ihtiyacı karşılamıyordu. Tespit edilen yeni bir su kaynağından alınan numunelerin tahlil sonuçlarının kaliteli ve içilebilir olduğunun anlaşılması üzerine çalışmalara başlandı. Köye gelen Büyükşehir Belediyesi ekipleri bulunan yeni içme suyu kaynağından elde edilecek suları ana depoya ulaştıracak olan hattı döşeme çalışması yaptı" dedi.
320 haneli köyde toplam 500 kişinin yaşadığını belirten Çiçeközü Muhtarı Nizamettin Filiz, hafta sonları düğün, sünnet gibi cemiyetlerle ve bayramlarda su tüketiminin daha da arttığına işaret etti. Muhtar Filiz, projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.