SON DAKİKA
Hava Durumu

Çiçeközü heyetinden Ankara çıkarması

Çiçeközü Muhtarlığı ve beraberindeki heyet, Ankara'da ve TBMM'de 2 gün boyunca ziyaretler gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2022 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2022 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Çiçeközü heyetinden Ankara çıkarması

"GİRİŞİM YAPMALARINI İSTEDİK"
Yenişehir Çiçeközü Köyü Muhtarı Nizamettin Filiz, köydeki sulama barajının işletmesinin kurulan kooperatife devredilmesi girişimler yaptıklarını belirtti. Filiz, "Ankara'daki görüşmelerde milletvekillerimize konuyu anlatıp gerekli girişimleri yapmalarını istedik" dedi.
 
"ORGANİZASYONU BİZ YAPALIM"
Köylerinde kurulu bulunan Çiçeközü Barajı'ndan sulama çalışmalarının, ilçedeki Sulama Birliği tarafından organize edildiğini belirten Muhtar Filiz, "Bizler sulama faaliyetlerinin köyde kurduğumuz Sulama Kooperatifi tarafından düzenlenmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
 
"VEKİLLER DESTEK SÖZÜ VERDİ"
Çiçeközü heyeti, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, MHP Bursa Milletvekili ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti Bursa  Milletvekilleri Ahmet Kılıç, Hakan Çavuşoğlu, Mustafa Esgin, Vildan Yılmaz Gürel, Refik Özen, Müfit Aydın ve Zafer Işık ve  DSİ Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüştü.

İlk gün Cumhur İttifakı ortağı olan MHP Bursa milletvekili ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ı ziyaret ederek Çiçeközü ve Yenişehir'in sıkıntıları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Çiçeközü Muhtarı Nizamettin Filiz, daha sonra DSİ Genel Müdürlüğü Muhasebe Müdürü Mete Özdemir'i ve yetkilileri  makamında ziyaret ederek Çiçeközü baraj sulaması ile ilgili görüşmeler yaptıklarını anlattı. Muhtar Filiz, "Barajdan sulamanın bölge halkının el birliği ile kurduğu Çiçeközü Sulama Kooperatifi'ne devri hakkında görüştük" dedi.
Filiz Ankara ziyaretini şöyle anlattı: "2'nci güne ise yine yoğun bir tempo ile başladık ve ilk olarak AK Parti Bursa  Milletvekilimiz Ahmet Kılıç'ı makamında ziyaret ettik. Vekilimiz ile Çiçeközü Barajı ve köyümüzün diğer sorunlarını konuştuk. Vekilimiz sıkıntıların giderilmesi için her türlü desteği vereceğini açıkladı. Ardından TBMM'de İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu'nu makamında ziyaret ederek Çiçeközü halkının selamını ilettik. Köyümüzde yaşanan birtakım sıkıntılar hakkında görüştük. Hazine ve Maliye Bakanımız Nurettin Nebati ile sohbet etme imkânımız oldu ülkemiz gündemi hakkında vatandaş olarak yaşanan sıkıntıları ve söylemleri kendilerine ileterek çalışmalarında başarılar diledik. AK Parti Bursa Milletvekillerimizle görüştük. Mustafa Esgin, Vildan Yılmaz Gürel, Refik Özen, Müfit Aydın ve Zafer Işık'la görüştük. Yaptığımız görüşmelerde Çiçeközü Sulama Barajı'nın işletmesinin, kurmuş olduğumuz Çiçeközü Sulama Kooperatifi'ne devredilmesini talep ettik. Sonuçta DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü'ne bir dilekçeyle başvuracağız ve bu konudaki girişimleri bekleyeceğiz."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.