SON DAKİKA
Hava Durumu

Çiçeközü Derneği'nin Ankara çıkarması

Yenişehir Çiçeközü Muhtarlığı ve dernek yönetiminden oluşan bir heyet Ankara ziyareti gerçekleştirdi. Görüşmelerde ilçeye cezaevi yapımı konusuyla köye yapılan yatırımlar değerlendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2022 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2022 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Çiçeközü Derneği'nin Ankara çıkarması

Yenişehir Çiçeközü Köyü Muhtarı Nizamettin Filiz, Çiçeközü Derneği Başkanı Fikret Kirişçi, dernek yöneticileri ve köy halkından oluşan heyet Ankara'da çeşitli görüşmelerde bulundu.
Heyet önce aslen Çiçeközü köylü olan Yargıtay 5.Daire Hâkimi Mehmet Sadıç'ı makamında ziyaret ederek köyümüz hakkında görüş alışverişinde bulundu. Heyet son olarak önceki dönem milletvekili ve Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan'ı makamında ziyaret etti.

Yenişehir Çiçeközü Köyü Derneği Başkanı Fikret Kirişçi, Milletvekili ve Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan'ı Bakanlıktaki Makamında ziyaret ettiklerini anlattı. Kirişçi, "Bakanımız ile ülkemizin gündemindeki gelişmeleri ve  Yenişehir'de yapılması planlanan cezaevi konusunu istişare ettik. Bakanımız talep olması halinde bacasız sanayi olarak görülebilen projenin talep edilmesi halinde Yenişehir'de yapımının değerlendirilebileceğini söyledi. Bu projenin Yenişehir Havaalanı'nın bile çalışmasına, esnafından üreticisine, demiryolundan karayolu taşımacılığına etki edecek, yani bacasız bir sanayi projesi olduğu hakkında fikir birliğine vardık" dedi.

Kirişçi şunları kaydetti: "AK Parti'de 3 dönem Adıyaman Milletvekilliği ve AK Parti Genel Merkezi'nde teşkilat başkanlığı yürütmüş olan Salih Fırat'ı işyerinde ziyaret ederek kendisi ile istişare de bulunup fikir alışverişi gerçekleştirdik. Heyetimiz daha sonra İçişleri Bakanlığı Danışmanı Harun Akın'ı bakanlıktaki makamında ziyaret ederek Türkiye'nin gündemi ve halkın devletten olan beklentileri  hakkında istişarede bulunduk."

Köy Muhtarı Nizamettin Filiz ise Bursa Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu'nu ziyaret ettiklerini ifade etti. Filiz, "Bakanımızdan sulama göletimizin sulama şebekesinin Yenişehir Sulama Birliğine değil, komşu köylerle birlikte kurduğumuz Çiçeközü Sulama Göleti Kooperatifi'ne devredilmesini talep ettik. Bakanımız kooperatifin kapatılmaması için her türlü desteği vereceğini, sulama organizasyonu yetkisinin kooperatife devri için gerekenin yapılacağını belirtti. Konunun takipçisi olacağını söyleyen Çavuşoğlu'na teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Çavuşoğlu'nun ziyaretinin ardından TBMM'de Bursa Milletvekili Refik Özen'i ziyaret ettiklerini dile getiren Muhtar Filiz sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen ilkbaharda Sayın Özen köyümüze gelmişti. Ziyarette bir tarlada çapa yapmıştı. Kendisine tarımın içinde bulunduğu sıkıntıları anlattık."










 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.