SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, İçişleri Bakanlığı’na bayram için alınan tedbirleri sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, İçişleri Bakanlığı’na bayram için alınan tedbirleri sordu.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2022 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2022 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, İçişleri Bakanlığı’na bayram için alınan tedbirleri sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, Ramazan Bayramı öncesinde artacak olan şehirlerarası otobüs seferleri ile ilgili olarak İçişleri Bakanı’na alınması gereken tedbirleri sordu. Milletvekili Özkan soru önergesi ile ilgili, “Geçtiğimiz yıl artan otobüs yangınları nedeniyle Ulaştırma Bakanı’na şehirlerarası otobüslerde bulunması gereken yangın alarm sistemlerini sormuştum. Bakanlık cevabında, söz konusu yangın alarm sistemlerinin araç muayenesinde ‘hafif kusurlu’ olarak kabul edildiğini bildirdi” dedi.

Daha açık bir ifade ile bu sistemlerin araçlarda bulunması ya da çalışıp çalışmamasına bakılmadığına dikkat çeken Özkan, havaların ısınmasıyla birlikte şehirlerarası otobüslerde yaşanan olası yangınlar ile ilgili denetimlerin titizlikle yapılması gerektiğini dile getirdi. 1980 yılından bugüne kadar sadece Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinde toplam 9 bin 974 kazada, 7 bin 446 kişinin hayatını kaybettiği, 19 bin 158 kişinin de yaralandığına işaret eden Yüksel Özkan, her yıl 20 ye yakın otobüsün ise karayollarında yandığını belirtti.

Ramazan Bayramı tatili ile birlikte otobüs seferlerinin ve yolcu sayısının arttığını belirten Yüksel Özkan, “Söz konusu otobüs yangınlarının ve Bayram tatili süresince olası trafik kazalarının önlenmesi amacıyla alınması gereken tedbirleri İçişleri Bakanı’na sorduk” dedi.

Tüm arzularının herkesin bayramı sevdikleri ile beraber sağlıklı bir şekilde geçirmeleri olduğunun altını çizen Özkan, “Tatil süresince trafik kazalarının yaşanmadığı, vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini diliyor, bu vesile ile bütün yurttaşlarımızın Ramazan Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.