SON DAKİKA
Hava Durumu

BUZAĞIYA DESTEKTE ENGEL KALKIYOR

Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, "üreme parametresi" olarak adlandırılan uygulamanın kaldırılması kararı alındığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2022 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2022 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
BUZAĞIYA DESTEKTE ENGEL KALKIYOR

"GECİKEN DOĞUMA DA DESTEK VAR"
Buzağıya destek alınabilmesi için suni tohumlama tarihi ile doğum tarihi arasında 9 ay 10 günlük sürenin arandığını belirten Tuna, "Doğum, 1 gün gecikmeli bile olsa destek verilmiyordu. Bu uygulamada yürürlükten kaldırıldı" diye konuştu.
 
"BU KARARLA MAĞDURİYET GİDERİLECEK"
Tarım ve Orman Bakanlığı'nda yapılan toplantıda alınan kararın çok yerinde bir karar olduğunu söyleyen Tuna, "Hayvan yetiştiricilerimizin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi yönündeki bu kararı çok olumlu bulduk ve destekliyoruz" dedi.
 
"GEÇMİŞE DÖNÜK DESTEKLER ÖDENECEK"
Tuna, "2021 yılında doğan 5 bin buzağı var. Bu yılın ilk 6 ayı doğanlarla birlikte destek almayı bekleyen 8 bin buzağı var. Üreticiye buzağı başına 375 lira ile 600 lira arasında devlet desteği veriliyor" diye konuştu.
 
Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, hayvan yetiştiricilerinin bir süredir çözüm beklediği "üreme parametresi" uygulamasının Tarım ve Orman Bakanlığı'ndaki toplantıda görüşülerek yürürlükten kaldırılması kararı alındığını belirtti. Tuna, geçen yıl 5 bin, bu yılın ilk 6 ayı içinse 3 bin olmak üzere doğan toplam 8 bin buzağı için yetiştiricilerin destek alabileceğini kaydetti.
"UYGULAMA YÜRÜRLÜKTEN
KALDIRILDI"
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.