SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir'in 'Pehlivan'ı Yenişehir'de iş başında

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait dozerle Yenişehir'in köylerindeki orman ve arazi yollarında düzenleme çalışmaları yapılıyor. Çiçeközü Köyü'nde 2 ay önce başlatılan çalışmalar önceki gün tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2021 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2021 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Büyükşehir'in 'Pehlivan'ı Yenişehir'de iş başında

ÖZEL HABER: ERTAN ADANA
"ULAŞIM ARTIK DAHA GÜVENLİ"

Yoğun ormanlarla kaplı köylerindeki ulaşım altyapısındaki yetersizliği gideren çalışmanın 2 ay önce başlatıldığını belirten Çiçeközü Köyü Muhtarı Nizamettin Filiz, "Orman ve arazi yollarımız bu çalışmayla çok daha güvenli ve rahat bir ulaşım olanağına kavuştu" dedi. Köy sakinlerinin "Pehlivan" adını verdiği dozerin Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderildiğini ifade eden Muhtar Filiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a ve bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.


 
YOLLAR 5 METRE GENİŞLİĞE ULAŞTI
Çalışma öncesi ormanlara ve arazilere ulaşımda kullanılan yolların patika durumunda olduğunu ifade eden Muhtar Filiz sözlerini şöyle sürdürdü: "Ulaşım traktörlerle bile çok güçtü. Düzlenen ve 5 metreye kadar genişletilen yollarda, çalışma sonrası güvenli ulaşım sağlanmış oldu. Yaklaşık 10 kilometre toplam uzunluğundaki yollarımıza kavuşmuş olduk. Artık düzenlenen yollarımız sayesinde ormanlara ve çevresindeki arazilere ulaşım çok daha rahat biçimde sağlanabilecek."


 
     Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait dozerle Yenişehir'in köylerindeki orman ve arazi yollarında düzenleme çalışmaları yapılıyor. 2 ay önce başlatılan çalışmaların yoğun yağmur yağışı nedeniyle aralıklarla sürdürüldüğünü ve yaklaşık 10 kilometrelik orman yolunda düzenleme çalışması yapıldığını belirten Çiçeközü Muhtarı Nizamettin Filiz, "Köyümüzün önemli bir eksiği de böylece kapatılmış oldu" dedi.



     Köy sınırları içinde kalan ormanlık bölgelere ulaşımda kullanılan yollarda bakımsızlık yüzünden araç ulaşımı güçlükle sağlanıyordu. Ancak köy sakinleri tarafından 'Pehlivan' adıyla anılmaya başlanan dozerin çalışmasıyla bu sorun da giderildi" diye konuştu.

"EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ"
     Çalışma öncesi ormanlara ulaşımda kullanılan yolların patika durumunda olduğunu ifade eden Muhtar Filiz sözlerini şöyle tamamladı: "Düzlenen ve 5 metreye kadar genişletilen yollar, çalışma sonrası güvenli ulaşıma elvermeye başladı. Artık düzenlenen yollarımız sayesinde ormanlara ve çevresindeki arazilere ulaşım çok daha rahat biçimde sağlanabilecek. Dozerin köyümüzde çalışarak orman ve arazi yollarının açılmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Alinur Aktaş'a, Büyükşehir Belediyesi Yol İşleri Daire Başkanı Rüştü Belediye Başkanı'mız Davut Aydın'a ve çalışma ekibine, dozer operatörü Adem Sözüneri kardeşimize köy halkım adına teşekkür ederim."


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.