SON DAKİKA
Hava Durumu

BÜYÜK TAARRUZ 99 YAŞINDA

30 Ağustos Zafer Bayramı bugün kutlanıyor. Yenişehir'deki kutlamalar bugün 07.00'da başlayacak ve gece 24.00'da sona erecek.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2021 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2021 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
BÜYÜK TAARRUZ 99 YAŞINDA

Kaymakam Suat Seyitoğlu:
"Büyük zaferin 99. yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde; büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden ve vatanımızın birlik beraberliği ve bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, demokrasi şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milletimizin ve şanlı ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum." 
 
Belediye Başkanı Davut Aydın:
"Milletimizin istiklal mücadelesinin dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferinin 99. yıldönümünde, zor şartlarda Anadolu’nun bir Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösteren, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, yüce milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum."


 
KUTLAMA PROGRAMI:
30 Ağustos 2021 Pazartesi günü özel ve resmi kurumlar bayraklarla donatılacak. Saat 09.30'da Atatürk Anıtı'na Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından çelenk sunulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okunacak ve bayrağımız göndere çekilecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanlığı Hv. P. Bnb. Necati Karakuş yapacak. Öğrenciler tarafından şiirler okunacak, halk oyunları ve mehter gösterisi izlenecek. Atatürk Anıtı'ndaki programın bitiminden sonra şehitlikler ziyaret edilecek.
     Şehitlik ziyaretinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okunacak. Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından şehitlerimiz için dua okunacak. Saat 12.00'da Kaymakamlık makamında tebrikler kabul edilecek.

Kaymakam Seyitoğlu: "30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum"
 "Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde kazanılan, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu ve Aziz Milletimizin kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte 30 Ağustos 1922’de elde ettiği büyük zaferin 99. yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde; büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.



        Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız kurtarılarak, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyenlere karşı, yüce Türk Milletinin güçlü iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış ve Türk milletinin sonsuza kadar bağımsız yaşayacağı ilan edilmiştir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile sadece düşman mağlup edilmemiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin de temelleri atılmıştır. Tarihi sayısız başarılarla dolu olan aziz ve fedakar milletimiz ve kahraman ordumuzun gücü, bu zaferle tüm dünyaya gösterilmiştir.
        Bu vesileyle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden ve vatanımızın birlik, beraberliği ve bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, demokrasi şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milletimizin ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.