SON DAKİKA
Hava Durumu

BİLİMSEL VE YENİLİKÇİ GİRİŞİMLERE DESTEK

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Bursa Teknik Üniversitesi İKA Takımının Metrobot Projesi'ne destek oldu. Proje kapsamında geliştirilen cihaz arazilerdeki zararlı otları bulup temizliyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2021 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2021 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
BİLİMSEL VE YENİLİKÇİ GİRİŞİMLERE DESTEK



ÖZEL HABER: MUSTAFA EFE
BİLİMSEL VE YENİLİKÇİ GİRİŞİMLERE DESTEK

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO), Teknofest-2021 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Tarımsal İnsansız Kara Aracı kategorisinde yarışacak olan Bursa Teknik Üniversitesi Makine Teknolojileri Robot ve Otomasyon Topluluğu bünyesindeki BTÜ-İKA Takımının “Matrobot” projesine destek oldu. 1 yıl önce desteğin başladığı proje hayata geçirildi ve öğrenciler festivalde yarışma hakkı kazandılar.



"ARAZİDEKİ YABANCI OTLARI TEMİZLİYOR"
Eğitim alanındaki desteklerinin sürdüğünü belirten Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Torun, topluluk üyesi öğrencilerle bir araya geldi. Ülke genelinde teknik konularda ve mühendislik bazında üretim faaliyetlerinin geliştiğine dikkat çeken Torun, "Öğrencilerimizin geliştirdiği robot arazi engellerini aşarak ilerliyor ve arazilerdeki yabancı otları temizliyor" diye konuştu.

     Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO),  Teknofest-2021 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Tarımsal İnsansız Kara Aracı kategorisinde yarışacak olan Bursa Teknik Üniversitesi Makine Teknolojileri Robot ve Otomasyon Topluluğu bünyesindeki BTÜ-İKA Takımının “Matrobot” projesine destek oldu.
     Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Torun topluluk üyesi öğrencileri makamında kabul ederek bir araya geldi. Başkan Orhan Torun, “Türkiye’nin kalkınması ve  gelişmesi bilimsel ve teknolojik gelişmelere ayak uydurmasıyla mümkündür" dedi.



"YENİLİKÇİ ÇALIŞMALARA DESTEK OLUYORUZ"
     Uluslararası alanda rekabetçi bir yapıya ulaşılmasının en önemli şartının üniversiteli gençlerin akademik, bilimsel, yenilikçi ve araştırmacı gelişimine destek olmak ve  Türkiye’de teknoloji üreten bir nesil dönüşümünü sağlamak olduğunu belirten Torun sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler de kuruluşumuz olarak bu amaca hizmet eden  yenilikçi proje çalışmalarına her zaman destek veren bir meslek örgütüyüz. Bursa Teknik Üniversitesi öğrencilerinin  Teknofest-2021 yarışmalarına katılacağı  “Matrobot” Tarımsal İnsansız Kara Aracı projesi  Türkiye’nin en önemli tarımsal üretim bölgesi olan Yenişehir’de bulunmamız nedeniyle dikkatimizi çekerek bizleri heyecanlandırdı ve yönetim kurulumuzda yaptığımız değerlendirmeler sonucunda desteklenmesini uygun bulduk. Bu vesile ile gençlerimize böylesine değerli  projeler üretmek için  fırsat ve imkanlar sunan başta BTÜ Rektörü Prof.Dr. Arif Karademir’e olmak üzere proje danışmanı akademisyenlerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimizi kıymetli çalışmalarından dolayı tebrik ederek, Teknofest-2021 yarışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.
     Toplantı, öğrencilerle Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Torun arasında karşılıklı sohbet ile devam etti ve  sponsorluk formu imzalanarak sona erdi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.