SON DAKİKA
Hava Durumu

BİBER FESTİVALİ TAM GAZ SÜRÜYOR

Yenişehir'de işgalden kurtuluşuyla festival coşkusu bir arada yaşanıyor. Kutlamaların 2'nci günü şarkıcı Kıraç sevenleriyle buluştu

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2022 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2022 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
BİBER FESTİVALİ TAM GAZ SÜRÜYOR

ETKİNLİKLERE YOĞUN İLGİ
Yenişehir’in Yunan İşgalinden Kurtuluşun 100. Yıldönümü ve hasat coşkusu, geleneksel Altın Biber Festivaliyle bir arada yaşanıyor. Derviş Eroğlu Bulvarı'nda düzenlenen etkinliklere Yenişehirliler yoğun ilgi gösteriyor.
 
ŞARKILARA EŞLİK ETTİLER
Etkinliklerin ilk günü sahne alan ünlü sanatçı Muazzez Ersoy'un ardından 2'nci gün Anadolu rock müziğinin başarılı temsilcisi Kıraç, hayranlarıyla buluştu ve sevilen eserlerini seslendirdi. Konser alanını dolduran müzikseverler de şarkılara eşlik etti.
 
TÜRK BAYRAĞI HEDİYE ETTİ
Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan şarkıcı, müzikseverlerden büyük alkış aldı. Konserin ardından Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Kıraç'a içinde Türk bayrağının da bulunduğu çeşitli hediyeler takdim etti.
 
Derviş Eroğlu Bulvarı'nı dolduran binlerce Yenişehirli, Kıraç'ın seslendirdiği şarkı ve marşlara hep bir ağızdan eşlik etti.

Yenişehir'in Kurtuluşu'nun 100. Yıl Etkinliği ve 7. Uluslararası Altın Biber Festivali tüm hızıyla sürüyor. İlk günkü etkinliklerin ardından ünlü sanatçı Muazzez Ersyon'un sahneye çıktığı Yenişehir, etkinliklerin 2'nci gününde Anadolu rock müziğinin başarılı temsilcisi Kıraç'ı ağırladı.
Programın gündüz bölümünde sünnet şöleni yapılırken, halk oyunları ekiplerinin gösterisi ilgiyle izlendi. Akşam da sahneye çıkan şarkıcı Kıraç, söylediği şarkılarla Yenişehirlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konser alanını dolduran müzikseverler de şarkılara eşlik etti.
Derviş Eroğlu Bulvarı'nda düzenlenen etkinliklere Yenişehirliler yoğun ilgi gösteriyor.

Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan şarkıcı, Yenişehirli müzikseverlerden büyük alkış aldı. Konserin ardından Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Kıraç'a içinde Türk bayrağının da bulunduğu çeşitli hediyeler takdim etti.
Son yıllarda tarımda özellikle kooperatifleşme başlığında önemli adımlar attıklarını belirten Başkan Davut Aydın şunları kaydetti: “Tarih ve tarım diyarı ilçemizde hem geçmişle geleceği buluşturmanın gayretindeyiz hem de tarımsal üretimle Bursa ve ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlamanın mücadelesindeyiz. Özellikle çiftçimizi doğrudan pazarla buluşturmak amacıyla girişimlerde bulunmayı sürdüreceğiz. 7. Altın Biber Festivali’nin kortej yürüyüşü Atatürk Heykeli’nden başlayarak Derviş Eroğlu Bulvarı’nda tamamlandı. Burada Yenişehir’imize özgü biber stantları ile ilçemizin düşman işgalinden kurtuluş kutlamaları çerçevesinde düzenlediğimiz 4 Mevsim Yenişehir Fotoğraf Yarışması’nda derece ve mansiyona layık bulunan fotoğrafların sergi açılışını gerçekleştirdik. Açılışı atlı ve yaya okçuluk ekibi ile halk oyunları gruplarının gösterileri izledi. Gecenin finalinde ise Sanatçı Muazzez Ersoy’un konserini gerçekleştirdik. Pazartesi günü ilçede toplu sünnet şöleni gerçekleştirdik ve aynı gün akşam saatlerinde ünlü sanatçı Kıraç Yenişehir halkıyla buluştu."



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.