SON DAKİKA
Hava Durumu

Balık ölümlerine jet soruşturma!

Yenişehirlilerin hafızalarında yer eden, geçmiş yıllarda Kocasu Deresi'ndeki balık ölümleri yine tekrarlandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2021 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2021 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Balık ölümlerine jet soruşturma!

"DEREDEKİ SU SEVİYESİ DÜŞTÜ"
Yenişehir'de tarım arazilerine su taşıyan Boğazköy Barajı'nda sulama suyu biriktirmek amacıyla kapakların kapatılması, Kocasu Deresi'ndeki su seviyesini düşürdü. Su seviyesi düşen deredeki balıklar telef oldu. Yenişehir ilçesinde tarım arazilerine su verebilmek için Boğazköy Barajı'nın kapakları tedbir amaçlı kapatılınca bölgede balık ölümleri yaşandı. Kaymakamlık olayla ilgili soruşturma başlattı.
"BARAJ KAPAKLARI YENİDEN AÇILDI"
Konuyla ilgili gelişmeleri değerlendiren Yenişehir Ziraat Odası ve Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sadi Aktaş, "Tarım arazilerine kontrollü su sağlanması için Boğazköy Barajı'nın kapakları kapanınca, Yenişehir'e bağlı bölgelerde balık ölümleri meydana geldi" dedi. Aktaş, yetkililerle yapılan görüşmeler neticesinde dün gece Kocasu Deresi'ne tekrar su verilmeye başlandığını belirtti.
 
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde tarım arazilerine su verebilmek için Boğazköy Barajı'nın kapakları tedbir amaçlı kapatılınca bölgede balık ölümleri yaşandı. Kaymakamlık olayla ilgili soruşturma başlattı.
Yenişehir ilçesinde Boğazköy'den gelen baraj suyu kapakları kapanınca bölgede Balık ölümleri meydana geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon ve Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş "Tarım arazilerine kontrollü su sağlanması için Boğazköy Barajı'nın kapakları kapanınca, Yenişehir'e bağlı bölgelerde balık ölümleri meydana geldi" dedi.

Yetkililerle yapılan görüşmeler neticesinde dün gece tekrar su verildiğini belirten Aktaş, "Şu anda küresel ısınma nedeniyle büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Eğer baraj ve göletlerde yeteri kadar su olmazsa, tarımda üretim çok ciddi sıkıntı içine girecektir" diye konuştu. Ayrıca Yenişehir Kaymakamlığı, balık ölümleriyle ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

 
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.