SON DAKİKA
Hava Durumu

Bal üretimi artarak sürüyor

Yenişehir'de bu yıl, yaz yağmurlarının etkisiyle bitki örtüsündeki artış bal arılarına zengin besin kaynakları sundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2021 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2021 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Bal üretimi artarak sürüyor

Bal üretiminin giderek arttığı Yenişehir'de bu sezon, yaz yağmurlarının etkisiyle bal rekoltesinde yükseliş beklentisi doğurdu. Mayıs ve haziran aylarındaki bol yağmur yağışlarının doğadaki bitkilerin gelişimine önemli katkılar sağladığı ve bunun sonucunda bal rekoltesinde artış beklentisine neden olduğu belirtildi.


 
32 kayıtlı işletmenin faaliyet gösterdiği Yenişehir'de 230 da küçük çaplı bal üretimiyapan arıcının bulunduğunu belirten Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, "2019 yılında 21 ton, 2020 yılında ise 23 ton bal üretimi gerçekleşmişti. Bu yıl ise toplam bal üretiminin 25 tona ulaşmasını bekliyoruz" dediler.  İlçede elde edilen karışık çiçek balı, 900 gramlık kavanozlarda 75 liraya alıcı buluyor.


 
Yenişehir'de bu yıl iklim koşullarının etkisiyle bal rekoltesinde artış görüleceği bildirildi. Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, 2021 sezonun arı yetiştiricileri açısından oldukça verimli geçtiğini söylediler.



     Bu yıl uygun miktardaki yaz yağmurlanın arıların beslendiği bitki örtüsüne olumlu etkisi olduğunun ifade eden yetkililer, hem arı sayısının hem de bal rekoltesinin artacağını belirttiler. İlkbahar ve yaz yağmurlarının etkisiyle doğada gelişen bitki örtüsünün arılara bolca besin sağladığına işaret eden yetkililer, ilçede bal rekoltesinin toplam 25 tona ulaşacağını hesapladıklarını kaydettiler.



"SONBAHAR BAKIMINI İHMAL ETMEYİN"
     Bal hasadı için gün sayılan ilçede, hasat sonrası kovanların sonbahar bakımının titizlikle yapılmasını isteyen yetkililer şunları kaydettiler: "Arılarımızın güçlü bir şekilde kışa girmesini ve firesiz bahara çıkmasını sağlamak için sonbahar bakımının ihmal edilmemesi gerekir. 1 ay sürecek hasat sonrası sonbahar bakımının hemen başlatılması gerekir.


 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.