SON DAKİKA
Hava Durumu

Ayçekirdeği fiyatı yarı yarıya düştü

Yenişehir'de çerezlik ayçiçeklerinin hasadına dün başlandı. Ancak, tüccarın ayçekirdeklerine biçtiği alım fiyatı çiftçide hayal kırıklığına yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2021 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2021 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Ayçekirdeği fiyatı yarı yarıya düştü

ÖZEL HABER: KAAN KOÇAK
"MASRAFLARI BİLE ÇIKARAMAYIZ"

Yenişehir Ovası'nda bu yıl 50 bin dönüm alana ekimi yapılan çerezlik ayçiçeklerinin hasadına başlandı. Hasat edilen ürünlere ise tüccarın verdiği fiyat çiftçilerde hayal kırıklığına yol açtı. Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, geçen yıl 15 liradan satılan ayçekirdeklerine bu yıl 7,5 lira, geçen yıl 13 lira olan Çin ayçekirdeğine ise bu yıl 10 lira fiyat biçildiğini belirterek, "Ayçiçeği yetiştiricilerimiz bu satış fiyatından değil kazanç sağlamak, zarar eder" diye konuştu.


  
"TMO BİR AN ÖNCE ALIMLARA BAŞLAMALI"
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bir an önce ayçiçeği ekimi yapılan bölgelerde alım merkezi kurması gerektiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Aktaş, "Ofisin piyasayı dengelemesi gerekir, aksi halde alım fiyatları daha da düşecek ve çiftçimiz büyük bir zararla karşı karşıya kalacaktır. Çin ayçekirdeklerinden dönüme 400 kilo, beyaz ayçekirdeklerinden ise 250-300 kilo verim alıyoruz. Ürünün satış fiyatlarının düşüklüğünden başka bir sorunumuz yok" dedi.


 
 
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.