SON DAKİKA
Hava Durumu

Arı yetiştiriciliği kursları ilgi görüyor

Yenişehir'de arı yetiştiricilerinin bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen kurslar yoğun ilgi görüyor. İlçe merkezinde açılan yılın ilk arıcılık kursuna katılan kursiyerlere, teorik ve pratik bilgiler verildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2021 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2021 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Arı yetiştiriciliği  kursları ilgi görüyor

ÖZEL HABER:ERTAN ADANA

"ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ AYRINTILARIYLA ANLATILDI"


     Kurs taleplerinin son yıllarda giderek arttığına dikkat çeken Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, her yaştan Yenişehirlinin kurslara katıldığını vurguladılar. Arıcılığın gözde bir ek gelir kaynağına dönüştüğünü dile getiren yetkililer, "Yılın ilk kursunu ilçe merkezindeki kursiyerlere yönelik düzenledik. Toplam 19 kursiyer arıcılık kursuna katıldı. 2 ay süren kursumuzda arı yetiştiriciliği tüm ayrıntılarıyla anlatıldı" dediler.

"AMAÇ BİLİNÇLİ ARICILIK YAPILMASI"

     Bu tür kurslara her zaman destek olduklarını belirten yetkililer, "Kurslara katılanlar hem bilinçleniyor, hem de devlet desteklerinden yararlanma hakkı kazanıyorlar. Arı yetiştiricilerimize desteklerimizi sürdüreceğiz. Kursiyerlerimiz aldıkları bilgilerle arı yetiştiriciliğini çok daha bilinçli ve verimli yapabilecekler" diye konuştular. Yetkililer, arı yetiştiricilerinin yapılan uyarılara uymalarını istediler. Bilinçli bir yetiştirici olmanın yolunun doğru kaynaklardan bilgilenmekten geçtiğini kaydettiler.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.