SON DAKİKA
Hava Durumu

ANDA YENİŞEHİR'DEN AFET EĞİTİM ÇADIRI

2021 Yılının Afet Eğitim Yılı olarak kabul edildiğini hatırlatan Anda Yenişehir Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mehmet Sav, depremden korunmanın öğrenilmesi gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2021 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2021 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
ANDA YENİŞEHİR'DEN  AFET EĞİTİM ÇADIRI



Özel Haber: Belkız EFE

Sav, Yenişehir ilçe merkezinde kurdukları eğitim çadırlarında vatandaşlara depremden korunmanın alınması gereken önlemlerin anlatılmaya başlandığını kaydetti.



"TOPLUM TABANLI AFET YÖNETİMİ ESASTIR" 
     Deprem gibi büyük bir afette insanları en çok kendi bilgi ve becerisiyle söz konusu afete hazırlığının koruduğuna işaret eden Sav, "Deprem sonrası ilk 3 dakikada birbirlerine yardım etmek zorunda olan kişiler evde ise aile fertleri, iş yerinde ise çalışma arkadaşlarıdır. Biz arama kurtarma ekipleri, itfaiye, doktor, polis, ambulanslar ilk saatler yanınızda olamayabilir. Çünkü onlar da yaşadıkları yerde afetten etkilenmiş birer afetzede olabilirler. Bu nedenle herkes, her kurum altın saatler denilen en az 3 gün yani 72 saat karşılaşacakları her şey için hazır ve beceri sahibi olmalıdır" diye konuştu.  



"DEPREMDEN KORUNMAYI ÖĞRENMELİYİZ"  
     Depremlerin önceden tahmin edilemediğini belirten Sav sözlerini şöyle sürdürdü: "Örneğin Japonlar, ülkelerinde her saatte bir deprem olduğunu bilir.  Japon halkı depremin bilimsel anlamda tahmin edilemediğini de çok iyi bilir. Bu nedenle ona ciddi bir şekilde hazırlanır. 
Deprem tahmini yaptığını söyleyen şarlatanlarda asla pirim vermez. Bizim ülkemizin de her an deprem olacakmış gibi hazır olması gerekmektedir. AFAD Başkanlığımızın deprem haritasını hepimiz çok iyi biliyoruz artık. Bu haritadan görüleceği üzere ülkemizin büyük bir kısmı aktif jeolojik fay hatları üzerinde yer almaktadır. Özetle ülkemizin büyük kısmı deprem tehlikesinin içindedir."



"GÖNÜLLÜ OLUN, ARAMIZA KATILIN"
Yenişehir'in yanı sıra ülke genelinde değişik illerde de arama ve kurtarma çalışmalarına katıldıklarını ifade eden Sav, sözlerini şöyle tamamladı: "İlçemizin yanı sıra ülkemizin değişik illerinde de bu tür arama ve kurtarma çalışmalarına katılıyoruz. Derneğimize yeni katılımlarla birlikte üye sayımız her geçen gün artıyor. İlçemizden tüm ülkemize hizmet etmek için vatandaşların can güvenliği ve mal güvenliğini korumak için nice çalışmalar gerçekleştirdik. Çalışmalarımız tüm hızıyla bölgemizde devam edecektir. Gönüllü olun, aramıza katılın. Afet bilinci eğitimleri ilçemizdeki vatandaşlarımıza çok şey kazandırdı.
Katılan herkese ekibimiz adına teşekkür ederim."


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.