SON DAKİKA
Hava Durumu

Analiz desteğine başvuru uzatıldı

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği'nde kurulan laboratuarda süt analizi yaptıran çiftçilere ödenen analiz desteğine başvur süresi 28 Ocak'a uzatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2022 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2022 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Analiz desteğine başvuru uzatıldı

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği'nin hizmet binasında kurulan laboratuarda geçen yıl eylül alında başlanan süt analizleri sürüyor. Sütünden laboratuara numune gönderen üreticilerin analiz desteği aldığını belirten Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, analiz desteklerine başvuruların 28 Ocak tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Süt desteklerinden yararlanmak isteyen üreticilerin 28 Ocak tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini söyleyen Tuna, "Süt üreticilerimiz kendilerine tanınan bu hakkı iyi kullanmalarını ve zamanında müracaatta bulunmalarını bekliyoruz" dedi.
Bursa'nın yanı sıra Adapazarı, Kocaeli ve Bilecik ve Bolu'dan getirilen sütlerin analizlerinin Yenişehir'deki laboratuarda yapıldığını anlatan Tuna, "Laboratuara getirilen süt numunelerinin analiz sonuçları 55 saniyede çıkarılıyor ve anında hem Bakanlığa hem de sütün üreticisine bir mesajla ulaştırılıyor" diye konuştu.

"SONUÇLAR 55 SANİYEDE ÜRETİCİNİN TELEFONUNDA"
     Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği olarak hizmet binasında kurduklar laboratuarın bölgeye hizmet verduğunu ifade eden Tuna, bugüne kadar 35 bin analiz gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Analizlerde 5 ilde üretilen sütlerin protein ve yağ oranlarının belirlendiği söyleyen Tuna, "Sütlerin analizlerinin yapılması yeni bir uygulama. Bu yeni uygulamayla ilgili olarak Bakanlığımızda sistem kuruldu. Bu sistem çerçevesinde Yenişehir Süt Birliği olarak getirilen numunelerin analizlerini yapmaya başladık. Eylül ayından yılbaşına kadar toplam 35 bin analiz yaptık" dedi.






 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.