SON DAKİKA
Hava Durumu

4 bin tl mi olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti öncesi milyonların beklediği asgari ücretle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşçi ve işveren kesimi memnun edecek bir rakamda karar kılacaklarının altını çizen Erdoğan "Asgari ücret 4 bin lira mı olacak?" sorusuna da yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2021 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2021 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
4 bin tl mi olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'a hareketi öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaparak, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
 

ASGARİ ÜCRET İÇİN '4 BİN TL' İDDİALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücretin 4 bin TL’nin altına düşürülmemesini istediği iddiaları gündem yaratmıştı. Katar ziyareti öncesi Erdoğan'a "Asgari ücret 4 bin lira mı olacak?" sorusu soruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücretle ilgili soruya verdiği yanıt şöyle:

Beni köşeye sıkıştırıyorsunuz. Şu anda sayın Bakan heyetiyle beraber gerek işçi gerek işveren kesimiyle görüşmeleri yapacaklar. Görüşmelerle birlikte bir yere varacaklar. Dönünce bizler, bu görüşmelerde ne yaptılar, teklifleri nedir, bunları görelim. Daha önce de söylediğim gibi, biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. En uygun olanı en ideal olanı gerek brüt gerek net masaya yatırarak nihai kararı vereceğiz. Temenni ediyorum ki, sadece işçi kesiminin buradaki memnuniyeti değil, işveren de kararla memnun olması lazım. Bir de önümüzdeki yıl seçim öncesi alınacak olan karar da var. Tüm bunları düşünerek bir karar vereceğiz. Bu kararla beraber yolumuza devam edeceğiz.
 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.