SON DAKİKA
Hava Durumu

'YETENEK MERKEZLİ EĞİTİM SİSTEMİ'

Kurucu Müdür Kızmaz: Amacımız, Müslüman Türk milletinin kültürüne değerlerine örf adet ve geleneklerine bağlı, büyüklerine saygı duyan küçüklerini seven nesil yetiştirmektir.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2022 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2022 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
'YETENEK MERKEZLİ  EĞİTİM SİSTEMİ'

EĞİTİM YATIRIMLARI ANLATILDI
Yenişehir Okyanus Koleji'nin ilçede kuracağı okulun tanıtımı için düzenlenen yemekte eğitimin ve eğitime yapılan yatırımların önemine dikkat çekildi. Okyanus Koleji inşaatının tamamlanıp önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete başlayacağı açıklandı.
 
"EĞİTİM KALİTESİ ARTIYOR"
Yapılan konuşmalarda eğitimin önemi vurgulanırken, bu alanda yapılan yatırımların rekabetle birlikte kaliteyi artıracağının altı çizildi. Eğitim faaliyetlerine verilen desteklerden söz edilirken, ilçeye kazandırılacak 24 derslikli okulun eğitim anlayışı ve fiziki olanakları anlatıldı.
 
TOPLANTI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Tanıtım etkinliğine Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Belediye Başkanı Davut Aydın, Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, İnegöl ve Yenişehir Okyanus Kolejleri Kurucusu ve Genel Müdürü Erdoğan Kızmaz, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileriyle muhtarlar ve öğrenci velileri katıldı.
 
Okyanus Kolejlerinin tanıtımının yapıldığı video gösterisinin izlenmesinin ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik şunları kaydetti: "Konu Milli Eğitim. Her ne kadar özel bir okulun tanıtımında olsak da konumuz milli eğitim. Yani bizim geleceğimiz olan evlatlarımızın tam donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlanması. Ben bu anlamda gayret sarf eden değerli müdürümü değerli başkanımı tebrik ediyorum. İnşallah bu okulumuz en kısa zamanda hayata geçer ve gelecekte lise anlamındaki ayağını da ilçemizde görmek istiyorum. Herkes bulunduğu konum itibarıyla görevini yerine getirmekte. Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçemizde her kuruma destek vermeye çalışıyoruz. Milli eğitim camiamıza çok iyi hizmetler kazandırdık. Davut Başkanımız da bu hizmetleri devam ettirmek için gayret gösteriyor."

"BELEDİYE OLARAK YANLARINDAYIZ"
Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın da belediye olarak milli eğitim alanında çalışma yapanların her zaman yanlarında olacaklarını anlattı. Aydın, "İlçemiz çok eski bir ilçe, Osmanlının ilk başkenti bir ilçedir. İlçemizi daha ileriye hep birlikte götüreceğiz. Bizimle görüşmeye geldiğince yetkililer, müteahhit belki de konut yapacaktı, belki de daha fazla para kazanacaktı. Biraz fedakârlık yapın dedik. Ve bu okulun yapımında katkısı olan ilçemizde müteahhit yapan Ethem Çelik abimize teşekkür ediyorum. İnşaatı gidip gezdik ve gördük. 24 derslikli bir okul inşa ediliyor. Rekabet her zaman iyidir. Belediye olarak her zaman yanlarında olduğumuzu kendilerine belirttik" dedi.

"REKABET KALİTEYİ GETİRİR"
Yenişehir Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz: "Yenişehir büyümeye devam edecek. 28 resmi 4 özel okulumuz var. Yapılan açıklamalar bizleri sevindirdi. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılına başlar diyoruz. Milli eğitime kazandırılan okullar bizler için değerlidir. Nerede rekabet varsa, orada daha iyi kalite, daha iyi eğitim var. Bu okullardan da yüksek puanla öğrenciler, geleceğe güvenle bakacak, geleceğe güvenle bakacaklar. İnşallah okulun açılışını da yapmak nasip olur."

YETENEK MERKEZLİ EĞİTİM SİSTEMİ
İnegöl ve Yenişehir Okyanus Kolejleri Kurucusu ve Genel Müdürü Erdoğan Kızmaz şunları kaydetti: "Yenişehir Okyanus Koleji'nin tanıtımı ve nasıl bir eğitim izleyeceğimizi anlatacağız. Yenişehir'de açacağımız 2022-2023 eğitim öğretim yılıyla beraber eylül ayıyla beraber okulumuz, ana sınıfımız ilk ve ortaokuluyla birlikte 24 derslikte 425 öğrenci kapasitesiyle Yenişehir eğitimine aynı zamanda İznik'e hizmet vermeye başlayacaktır. Okyanus Kolejimizin ana sınıfımızı da çocuk oyun alanlarıyla, kış oyun bahçesiyle, spor salonuyla, jimnastik alanıyla, etkinlik alanlarıyla, son teknolojiyle donatılmış sınıflarıyla eğitim hizmeti verecektir. İlkokul da aynı şekilde eğitim hizmetini, ortaokulumuz da öğrencilerimizi en iyi şekilde hazırlayacaktır liselere. Gelecek hayali olan en iyi üniversiteyi kazandırma amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Okulumuzun toplam alanı yaklaşık 5 bin metrekare. Oyun alanları, spor sahaları, basketbol voleybol sahası, kapalı spor alanlarıyla birlikte bahçesiyle birlikte eğitim hizmetini tamamlayacak. Ana sınıfından başlayarak, 10 saatlik yabancı dil eğitimini, ortaokulla 5. sınıfla birlikte 16 saatlik İngilizce ve 2. yabancı dil olarak Almancayla birlikte öğrencilerimizi ileriye taşıyacağız. Yenişehir ve İznik'te var olan eğitimin güzelliklerini, başarısını, birlikte daha güzel yerlere taşımayı, birlikte daha başarılı, porje üreten öğrenciler ortaya çıkarmayı hep birlikte gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Çocuklarımıza Türk eğitiminin amaçları doğrultusunda Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk'ün bizlere gösterdiği, muasır medeniyetler seviyesine yükselme hedefi içinde yine ülkemizin 2023, 2053, 2071 vizyonlarında gerçekleştirecek nesilleri burada yetiştireceğiz. Müslüman Türk milletinin kültürüne değerlerine örf adet ve geleneklerine bağlı, büyüklerine saygı duyan küçüklerini seven nesil yetiştirmek amacımız olacaktır. Yenişehir Okyanus Koleji'nin Yenişehir, İznik ve ülkemiz eğitimine güzel katkılarda bulunmasını temenni ediyorum."






 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.