SON DAKİKA
Hava Durumu

“YENİŞEHİR ÜVEY EVLAT MI?”

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, adeta yılan hikayesine dönen Yenişehir'deki kamu yatırımları ile ilgili Yenişehir Yörem Gazetesi'ne oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
“YENİŞEHİR ÜVEY EVLAT MI?”


Tarlada, bağda, bahçede, kıraathanede, sokakta, esnaf dükkanlarında, sivil toplum örgütlerinde sürekli 'Yenişehir Üvey Evlat mı?' sorusunun sorulduğunu ve bunu kendisinin dile getirmek zorunda kaldığını söyleyen Sadi Aktaş; "Yenişehir ilçemiz, ülkemizin en verimli topraklarına sahip. Yenişehir Uluslararası Havaalanı ve Oto Test Merkezi, ilçemiz ve ülkemiz için son derece önemli yatırımlar. Sırf bu nedenle, bu yatırımların tarım arazilerine yapılmasına muhalefet etmeyip, aksine destek olduk. Uçuşlarda yüzde 90 doluluk oranının yakalandığı Yenişehir Havalimanımızın atıl vaziyette bırakılması, Otomotiv Test Merkezi'nin sürekli yeni baharlara ertelenmesi, kaplumbağa hızında ilerleyen Hızlı Tren projesi, Türkiye'nin en ücra köşelerinde bile duble yollarda konforlu seyahat edilirken, Yenişehir-Bilecik ve Yenişehir-İnegöl  yollarının yıllardır çeşitli nedenlerle bir türlü bitirilememesi son derece manidardır. 

Tarih: 02.12.2017
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu: "2018'in ikinci yarısında Otomotiv Test Merkezi'nde ilk piste kazma vurulacak."


Tarih: 14.04.2018
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu; "Otomotiv Test Merkezi'nin temelini yıl içinde atacağız."

Herhangi bir ayrım yapmadan, tüm siyasilerimize soruyorum;
Bursa-Yenişehir Havalimanı, neden hala uçuşlara kapalı? Türkiye'nin nüfus olarak 4'üncü, ekonomik olarak 2'inci şehri Bursa'ya 35 dakika, nüfus ve ekonomik olarak 40 ilden büyük potansiyeli olan İnegöl'e 15 dakika, Bilecik iline 30 dakika mesafede bulunan bir havaalanı niçin aktif olarak çalışmaz?


Tarih: 28.04.2018
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan: "Hedefimiz, en geç 2019 sonuna kadar hızlı tren hattının bitirilerek test aşamasına getirilmesi ve 2020'de Bursa'ya gelmek isteyenleri hızlı trenle tanıştırmış olmak."

Devletimizin Bursa'ya yapacağı en önemli yatırımlar arasında gösterilen,  Dünya'daki 8'inci test merkezi olacağı belirtilen Otomotiv Test Merkezi, 2020 yılının ardından 2021 yılı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun yatırım planına alınmayarak, neden başka bahara kalıyor?
Bizim hafızamızda; 'Hızlı Tren Projesi', devletimizin kayıtlarında 'Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standart Demiryolu'  olarak geçen yaklaşık yatırım bedeli 13 milyar Türk Lirası olan projeye, 2021 yılı yatırım bütçesinde sadece 500 milyon Türk Lirası konulması, bizleri son derece hayal kırıklığına uğrattı. Hızlı Tren Projesi, neden kaplumbağa hızında!..?
Yenişehir-Bilecik, Yenişehir-İnegöl yollarının yapımı, adeta bitmeyen aşk hikayesine döndü!.. Ülkemizin en ücra köşelerinde bile duble yollar yapılıp, aşılmaz denilen dağlara tüneller yapılarak en konforlu ulaşım  sağlanırken, yapımı yakın zamanda biten Yenişehir-İznik Yolu'nda bu konforun neden sağlanmadığı, hem İznik hem de Yenişehir kamuoyu tarafından sorgulanmakta, bu yolda meydana gelen trafik kazalarında birçok vatandaşımız hayatını kaybetmekte ve yaralanmakta iken, Yenişehir olarak kendimizi üvey evlat gibi görmekte haksız mıyız?


Tarih: 11.06.2020
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Bursalı Milletvekilleri ile birlikte. "Ankara-Bursa Yüksek Hızlı  Tren Projesi'nin ikinci etabı 2023 yılında tamamlanacak."

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm gayretlerine rağmen, Bursa ve Yenişehir'e yapılması gereken yatırımların neden sürekli ertelendiğini, bürokratların ve Bursalı siyasetçilerin bunda ihmali olup olmadığını öğrenmek istiyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

Bursa-Yenişehir Havalimanı
----------------

Yenişehir-Bilecik ve Yenişehir-İnegöl 
yolu yapımı, adeta bitmeyen 
aşk hikayesine döndü.
------------

Yenişehir-Bilecik yolunun bir türlü
tamamlanamaması, tepkilere yol açıyor.
---------------

Yenişehir-İznik Yolu'nun duble olarak
yapılmaması, ölümlü ve yaralamalı birçok kazaya neden oluyor.
MUSTAFA EFE ÖZEL HABER
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.