SON DAKİKA
Hava Durumu

'YENİŞEHİR ULAŞIM AĞININ MERKEZİNDE'

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Yenişehir'de yapımı süren Bandırma-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Projesi Yenişehir-Bilecik yolu ve Uluslararası Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2022 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2022 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
'YENİŞEHİR ULAŞIM  AĞININ MERKEZİNDE'

"2 ŞEHİR ENTEGRE OLACAK"
Bilecik'le Bursa'yı entegre edecek olan duble yolun yüzde 75'ini bitirdiklerini belirten Vekil Esgin, "30 ay sonra ise hızlı trenle buluşuyoruz. Bursa'dan hemşerilerimiz trene binince 2 saat 15 dakika sonra ulaşmış olacaklar. Havalimanında da yoğun bir aktivite içindeyiz" dedi.
 
"ULAŞILABİLİR BİR KENT OLACAĞIZ"
Yenişehir'in ulaşım ağının kesişme noktasında olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik ise "Havaalanı, yol ve hızlı tren yatırımlarında belirli bir aşamaya gelindiğini belirterek, "Daha ulaşılabilir bir kent olacağız" diye konuştu.
 
"GÜZEL GELİŞMELER OLUYOR"
Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın da şunları kaydetti: "Yenişehir'de ulaşım alanındaki yatırımlarıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Güzel haberler geliyor, güzel gelişmeler oluyor. Bu yıl sonunda karayolu, 2024 sonunda tren yolumuz bitecek inşallah."

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Yenişehir'de yapımı süren Bandırma-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Projesi'nin çalışmalarını yerinde inceleyip Uluslararası Havalimanı'nda incelemelerde bulundu. Esgin, havalimanında ise Umman’dan Yenişehir’e gelen yolcuları karşılayıp yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. AK Parti ve MHP İlçe Başkanlıkları ile sivil toplum kuruluşlarının yetkililerini ziyaret eden Esgin'e Belediye Başkanı Davut Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu eşlik etti.
Vekil Esgin Yenişehir'deki yatırımlarla ilgili gelişmeleri şöyle değerlendirdi: "Bilecik'le Bursa'yı entegre edecek olan duble yol sona gelindi. Yüzde 75'ini bitirdik. Yıl sonuna kadar bu yolun bitirilmesi için güçlü bir irade ortaya koyduk. Covid döneminde biraz gecikmişti. Ulaşım ağlarının bir merkezi haline geldi. Havayoluyla bir merkez haline geldi. Bilecik'le Bursa entegrasyon sürecine girdi. 30 ay sonra hızlı trenle buluşuyoruz. Bursa'dan hemşerilerimiz trene binince 2 saat 15 dakika sonra ulaşmış olacaklar. Havalimanında yoğun bir aktivite içindeyiz. Havalimanımıza inandık. Bursa'nın daha ulaşılabilir bir şehir olması noktasında büyük mücadele verdik. THY etkilileriyle önemli bir görüşme yaptık. Daha iyi bir noktaya getirmeye çalışıyoruz. Hatta Bursa merkezli uçuşların başlatılması için büyük mücadele veriyoruz. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz."
Yenişehir'in ulaşım ağının kesişme noktasında olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik ise "Havaalanı, hızlı tren ve yoldaki çalışmalar belirli bir aşamaya geldi. İnşallah bu çalışmalarımız semeresini verecektir. Yenişehir'de hem kara, hem demir, hem hava, hem karayolu entegrasyonuyla Bursa'mızı daha ulaşılabilir bir kent haline getirmeye çalışıyoruz."
Yenişehir'de ulaşım alanındaki yatırımlarıyla ilgili önemli gelişmeler yaşandığını belirten Belediye Başkanı Davut Aydın da şunları kaydetti: "En mutlu insanlardan birisi benim. Güzel haberler geliyor, güzel gelişmeler oluyor. Hem tren yolu, hem karayoluyla ilgili gelişmeler oluyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tren istasyonunda çalışan en yaşlısından en gencinin emeği var. Bu yıl sonunda karayolu, 2024 sonunda tren yolumuz bitecek inşallah."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.