SON DAKİKA
Hava Durumu

'YENİŞEHİR ÖNEMLİ BİR CAZİBE MERKEZİ'

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) öncülüğünde yapım çalışmaları başlatılan Yenişehir Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi'nin (YESAN) temeli düzenlenen törenle atıldı

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2022 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2022 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
'YENİŞEHİR ÖNEMLİ BİR CAZİBE MERKEZİ'

"İSTİHDAMA ÖNEMLİ KATKI"

Temel atma törenine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "En önemli cazibe merkezlerinden birisi Yenişehir. Bin 200 kardeşimiz ekmek yiyecek bu projede. Yardımcı olan hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah biz de Yenişehir'e bir okul kazandıracağız" dedi.
 
"REFAH DÜZEYİ ARTACAK"

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik de temeli atılan Küçük Sanayi Sitesi'nin yapımıyla ilgili girişimleri anlattı. Çelik bu projenin ilçede yaşayanların refah seviyesinin yükselmesine önemli ölçüde katkıda bulunacağına inandığını belirtti.
 
"İLÇEMİZ DEĞER KAZANACAK"

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın da "İlçemiz tarım, hayvancılık, sanayi, organize sanayi bölgesi ve havaalanı ile gelişen bir ilçe. Yenişehir-Bilecik karayolu ve Bilecik'ten başlayıp ilçemizden geçen tren hattının da bitmesiyle ilçemiz konum olarak daha da değer kazanacak" dedi.
 
"İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN"

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun da Küçük Sanayi Sitesi Projesi'nin başlangıcından itibaren kat ettiği yolu anlattı. Torun, "Küçük Sanayi Sitemiz Türkiye'deki en büyük Küçük Sanayi Sitesi'nden biri olacak. İlçemize, bölgemize, ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.
 
Yenişehir Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi'nin (YESAN) temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende yapılan konuşmalarda projeyle ilgili bilgi verilirken, Yenişehir'in tarım ve sanayi potansiyeline de dikkat çekildi.

YENİŞEHİR'E OKUL
MÜJDESİ VERDİ


Temel atma törenine katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ilçenin konumunun önemini vurgulayıp TOBB olarak bir okul kazandıracaklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: "Bizim için, tarihimiz, milletimiz için çok önemli bir gün. 30 Ağustos Zafer Bayramımız hepimize kutlu olsun. Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyorum. Osmanlı'nın ilk başkenti Yenişehir'imiz. Bizim içimizden gelen Süleyman Çelik Belediye Başkanı olmuştu. Projenin her aşamasında kendisinin emeği var. Yenişehir Belediye Başkanımız da çok büyük bir nimet Yenişehir için. Allah memleketin her tarafına böyle idareciler nasip etsin. Orhan Başkanımın ise çözemeyeceği bir iş yok. Pandemi döneminde sizlerin her sıkıntısını bana aktardı, ben de ilgili bakanlara aktardım. Osmanlının kuruluşu burada Yenişehir'de ilan edildi, ilk hutbe de burada okundu. Osman Gazi ilk sikkeyi burada bastırdı, ilk ferman burada çıktı, düzenli ordu da ilk olarak tarihimizde Yenişehir'de toplandı. Tarıma uygun bereketli toprakları var Yenişehir'in, hızla gelişen önemli sanayi tesislerine ev sahipliği yapıyor. OSB, Havaalanı, Hızlı Tren, Gemlik Limanı hemen yanı başınızda. Yenişehir için müthiş avantaj bunlar. En önemli cazibe merkezlerinden birisi Yenişehir. Bin 200 kardeşimiz ekmek yiyecek burada. Yardımcı olan hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah biz de Yenişehir'e bir okul kazandıracağız."
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik de Küçük Sanayi Sitesi'nin yapımıyla ilgili olarak 2016 yılında yola çıkıldığını anlattı. Çelik şunları söyledi: "2016' yılında bu yola çıktık. 321 dönümün her santimetrekaresinde emeğimiz var. Bütün projelerde yer aldık. Büyükşehir Belediyesi olarak da bu tür yapıların altyapısından tutun, ulaşımına varıncaya kadar, atık sularına varıncaya kadar destek olmaya devam edeceğiz. Bursa'mız tarım memleketi, tarihi ve turizmiyle ön plana çıkıyor. Ama sanayisi de var. Tarımla sanayinin iç içe olması gerekir. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Üretim yapmak çok farklı. İnşallah ilçenin kalkınmasına ilçede yaşayanların refah düzeyinin yükselmesine vesile olur."
EMEĞİ GEÇENLERE
TEŞEKKÜR

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ise yapımı devam eden yatırımların tamamlanmasıyla ilçenin daha da değer kazanacağını ifade etti. Başkan Aydın şunları kaydetti: "30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yılını en içten duygularımla kutluyorum. Bugün burada Osmanlı'nın ilk başşehri Yenişehir'de sizlerle olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ediyor, hepinize saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum, hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Az sonra temelini atacağımız 320 bin metrekareden oluşan, toplam inşaat alanı 140 bin metrekare olan 98 işyerinin öncelikle ilçemize memleketimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. İlçemiz tarım, hayvancılık, sanayi, organize sanayi bölgesi ve havaalanı ile gelişen bir ilçedir. İnşallah hükümetimizin çalışmalarıyla Yenişehir-Bilecik karayoluyla ve Bilecik'ten başlayıp ilçemizden geçen tren hattının da bitmesiyle ilçemiz konum olarak daha da değer kazanacaktır. Bu vesileyle Yenişehir Küçük Sanayi Sitesi'nde emeği geçen başta Ticaret Odası Başkanımız ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca TOBB tarafından ilçemize kazandırılacak olan 8 derslikli anaokulu için şahsınıza ve yönetiminize şükranlarımı arz ediyorum. Küçük Sanayi Sitemizin yapımında desteklerini esirgemeyen, Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, bakanlarımıza, il başkanlarımıza, bölge milletvekillerimize huzurlarımızda teşekkür ediyorum."
Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun da Küçük Sanayi Sitesi Projesi'nin başlangıcından itibaren kat ettiği yolu anlattı. Torun şunları kaydetti: "Bugün çok önemli bir gün. 30 Ağustos Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruzun yıldönümü. Böyle bir tarihte böyle bir temeli atmak bizlere nasip olduğu için yüce Mevla'ma şükürler olsun. 2013 yılında TSO olarak yönetime geldiğimizde bazı araştırmalar yaptırdık. Atölye kapasitesinde tesisler vardı. İlçemizde büyük bir sanayi tesisini nasıl kurarız diye dertlendik. Bu bölgenin tespitini yaptık, tarım dışı arazi olabilmesi için Toprak Kurulu'ndan geçmesi gerekiyordu. Kuruldan geçti ve 2016 yılında bir kooperatif kurduk. Yenişehir Sanayicileri olarak bir kooperatif kurduk. Girişimlerimize hemen başladık. Yılmadık. Rıfat Başkanımıza sıkıntılarımızı bildirdik. Bizim yol almamız konusunda büyük destek sağladılar. Çok çok teşekkür ediyoruz. Projelerimizi titizlikle hazırladık. En verimli, en sağlıklı projeyi tespit ettik. Bugünlere kadar ekip arkadaşlarımızla çok yoğun bir mesai harcadık. İlçemizde olması gereken bir proje. Çevreye duyarlı bir proje. Hızlı bir şekilde temellerimizi atarak yürümek istiyoruz. Dünyadaki gelişmelere rağmen bizler yılmadık ve bıkmadık. İlçemize böyle bir tesisi kazandırmak istedik. Amacımız küçük atölyelerin büyük fabrika konumuna gelmesini sağlamaktır. 1 milyar 50 milyon TL'lik bir maliyeti olacak Küçük Sanayi Sitesi'nin. Türkiye'deki en büyük Küçük Sanayi Sitesi'nden biri olacak. Bürokrasiyi son dönemde çok kolay bir şekilde aştık. İlçemize, bölgemize, ülkemize hayırlı olsun."
 

Temel atma törenine TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ve çevre ilçelerin Oda başkanları ve yöneticileri katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.