SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yenişehir lojistik üssü olmalıdır'

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, lojistik merkezi için en uygun yerin Yenişehir olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2022 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2022 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
'Yenişehir lojistik üssü olmalıdır'

"TAŞIMACILIK DEĞİŞİME UĞRADI"
Pandemi ile birlikte değişen dünya ekonomisinde tonajlı mal transferlerinin yerini, daha küçük ölçekli koli bazında taşımacılığa bıraktığını vurgulayan Aydın, bununla birlikte demiryolu taşımacılığının, denizyolu taşımacılığının önüne geçtiğini ifade etti.
 
"15 BİN KİŞİYE İSTİHDAM"
Yenişehir’e kurulacak bir merkezin zaman kaybı yaşanmasının da önüne geçeceğini söyleyen Aydın, "Havaalanı’na yakın bir lojistik merkezi, bölgenin etkin kullanılmasına olanak sağlayacaktır. Bu proje Bursa’nın geleceğine büyük katkı sağlar. Ayrıca 15 bin kişiye istihdam sağlanacaktır” dedi.
 
"ÜRÜNLER HIZLA TRANSFER EDİLMELİ"
Türkiye’nin en çok ihracat yapan ikinci şehri olan Bursa’da lojistik merkezi kurulmasının önemini vurgulayan Aydın, böyle bir merkezin olmamasının üzücü olduğunu anlattı. Aydın, “Türkiye’nin en yüksek ihracatını yapan Bursa’da lojistik merkezi olmalı. Üretilen ürünün hızlı transfer edilebilmeli" diye konuştu.
 

 
Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Türkiye’nin en çok ihracat yapan ikinci şehri olan Bursa’da lojistik merkezi kurulması gerektiğini söyledi. Başkan Aydın, lojistik merkezi için en uygun yerin Yenişehir olduğunu söyledi.
Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Bursa’da lojistik merkezi olmamasının üzücü olduğunu belirtti. Sanayi için lojistik merkezinin önemine vurgu yapan Başkan Aydın, “Türkiye’nin en yüksek ihracatını yapan Bursa’da lojistik merkezi olmalı. Üretilen ürünün hızlı transfer edilmesi de üretici için çok önemli. Pandemi ile birlikte değişen dünya ekonomisinde tonajlı mal transferleri yerini, daha küçük ölçekli koli bazında taşımacılığa bıraktı. Bununla birlikte demir yolu, deniz yolu taşımacılığının önüne geçti” açıklamasını yaptı.
Lojistik merkezi için en uygun yerin Yenişehir olduğuna vurgu yapan Başkan Aydın, “Merkezin Yenişehir’e kurulmasını istememizin sebebi zaman kaybının yaşanmaması. Havalimanı’na yakın bir lojistik merkezi, bölgenin etkin kullanılmasına olanak sağlayacaktır. Yenişehir’e yapılacak merkez, Bursa’nın geleceğine büyük katkı sağlar. Ayrıca 15 bin kişiye istihdam sağlanacaktır” dedi.
Uludağ OSB’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Aydın, “Sanayici için önemli konulardan birisi de doğalgaz ve elektrik maliyetleri. Göreve başladığımız günden bugüne 5 adet tedarik hattı oluşturduk. Bu hatların sanayicimize büyük faydası oldu. Diğer OSB’lere baktığımız zaman Uludağ OSB bu konuda çok şanslı”  şeklinde konuştu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.