SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yenişehir Havaalanı sahipsiz bırakılmasın'

Yenişehir Havaalanı’ndan düzenli sefer sayısının sürekli azalmasına tepki gösteren CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, havaalanında önünde basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2021 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2021 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
'Yenişehir Havaalanı sahipsiz bırakılmasın'

"YENİŞEHİR İSTANBUL'UN GÖLGESİNDE KALMASIN"
Yenişehir Havaalanı'nın İstanbul'daki havaalanlarının gölgesinde kalmaması gerektiğini belirten CHP İl Başkanı İsmet Karaca, Yenişehir Havaalanı önünde yaptığı basın açıklamasında Bursa’nın hava ulaşımı sorunlarını gündeme taşıdı. Karaca, Bursa'nın ülke ekonomisine inanılmaz ivme kazandıran bir sanayi şehri olarak hinterlandıyla birlikte 5 milyona ulaşan nüfusla pek çok Avrupa kentini aşan bir ekonomik güce sahip olduğunu vurguladı.
 

"KADERİYLE BAŞ BAŞA KALDI"
Karaca, "Burası açıldıktan bir süre sonra Sabiha Gökçen açılıyor. Türkiye’de özel sektörün işlettiği ilk havaalanı. İlk yıllarda beklenen ilgiyi görmüyor. Teşviklerle ve doğru yönlendirmelerle 2005 yılında 1 milyon yolcu kapasitesini aştı. 2017 yılında 31 milyon yolcu taşıdı. Bursa’nın bunda çok önemli payı var. Orası Bursa’nın havaalanıymış gibi yansıtıldığı ve ulaşım da teşvik edildiği için Yenişehir Havaalanı kaderiyle baş başa bırakıldı" dedi.
 

"ÇELİŞKİLER GİDERİLMELİ"
CHP İl Başkanı Karaca sözlerini şöyle tamamladı: "İl Başkan Yardımcımız Baran Güneş üç hafta önce Sabiha Gökçen'den uçakla Danimarka’ya gitti eşiyle. 546 liraya Kopenhag’a eşiyle birlikte gidip dönüyor ama Bursa’dan İstanbul’a, havaalanına gitmek daha pahalı. Ortada böyle bir çelişki var. Bursa bunu hak etmiyor."
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.