SON DAKİKA
Hava Durumu

"Yağmur Meleği" romanını yazarıyla analiz ettiler

Yenişehir Kitap Okuma Grubu'nun bu ayki konuğu gazeteci yazar Gürhan Adana oldu. Kitap Okuma Grubu üyeleri, Adana'nın son romanı Yağmur Meleği'ni yazarıyla birlikte analiz ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2022 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2022 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"Yağmur Meleği" romanını yazarıyla analiz ettiler

     Kitap Kafe'deki söyleşide Yağmur Meleği romanının yazım öyküsünü anlatan Adana, grup üyelerinin sorularını yanıtladı. Kitapta yer alan kimi roman kişilerini gerçek yaşamdan seçtiğini belirten Adana, "Kişilerde de olaylarda da kısmen gerçeklik payı var. Kimilerinde uygun biçimde birtakım değişiklikler yaptım. Söz gelimi roman kişilerinin meslek, yaş ve dış görünüşlerini uygun hale getirdim" dedi.

     20-30 yıl öncesine göre roman tanıtımının değiştiğini, çünkü romanın hâlâ gelişimini sürdürdüğünü ifade eden Adana, "Özellikle betimlemelerden kaçındım. Böylece öykünün akışında roman kişilerinin iç dünyalarına ve sürpriz ayrıntılara daha fazla yer verme olanağı buldum. Kurguyu oluşturan olayların bir merkez çevresinde dönmesini sağlamaya çalıştım" diye konuştu.

     Kadın erkek ilişkilerinin edebiyata yansımasının konuşulduğu söyleşinin ikinci bölümünde yazı serüvenini anlatan Adana, okuma gruplarının kitaba olan ilgiyi canlı tuttuğunu vurguladı. Yenişehir Kitap Okuma Grubu üyelerinin belirledikleri bir kitabı okuyup bir ay sonra tekrar toplandığını ve söz konusu kitapla ilgili analizler yaptığını anlatan Adana, "Okuma tutkularını disiplin içinde ve kararlılıkla sürdürüyorlar. Çok iyi okuyucular olduklarını söyleyebilirim. Kendilerini kutluyorum" diye konuştu.

Söyleşiye Yenişehir Kitap Okuma Grubu'ndan Gülcan Öztürk, Gülfidan Azaklı, Ayşen Doğruer, Çiğdem Karaçalı, Yasemin Derse, Ayşenur Derse ve Elif Yüce katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.