SON DAKİKA
Hava Durumu

"Vatandaşın yararına yer satışı yapabiliriz"

Belediye Başkanı Davut Aydın başkanlığında toplanan Yenişehir Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2022 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2022 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"Vatandaşın yararına yer satışı yapabiliriz"

Yenişehir Belediyesinin 2022 yılının ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Davut Aydın başkanlığında yapıldı. 
   Toplam 13 gündem maddesiyle toplanan mecliste Belediye Meclis Üyeleri, Denetim Komisyonu Üyeleri ve İhtisas Komisyonu üyelerine 2022 yılında verilecek huzur hakkı ücretleri görüşüldü. 

  Ayrıca zabıta personeline 2022 yılında verilecek fazla çalışma ücretleri de görüşüldü. 
  Meclisin üçüncü maddesinde sözleşmeli personel ücretleri ele alındı. Dördüncü maddede ise toplu sözleşme sosyal denge zammı görüşüldü. 6'ncı maddede ise Belediye Meclisi'nin tatil yapacağı ay her yıl olduğu gibi bu yıl da ağustos olarak belirlendi. 
   Denetim Komisyonu'na yapılan üye seçiminde MHP’den Mesut Bedel ve Muharrem Tekin, AKP’den Gökhan Menteş ve CHP’den de Ergin Çakar Denetim Komisyonu Üyesi seçildiler. 

   Geçen ay İran’da yapılan İşitme Engelliler Karate Şampiyonası'nda dünya 3'üncüsü olan Yenişehir Belediyesporlu Osman Emre Kula’ya verilecek ödülün belirlenmesi Plan Bütçe ve Tarife Komisyonu'na sevk edildi. 
   Yine Yenişehir Kaymakamlığı, Yenişehir Belediyesi ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği voleybol turnuvasında dereceye girecek olan takımlara verilmesi düşünülen ödüllerle, Dört Mevsim Yenişehir Konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girecek olanlara verilecek ödüllerin belirlenmesi Plan Bütçe ve Tarife komisyonuna sevk edildi.

   Mecliste ayrıca taşınmaz mal satışı konusu görüşüldü. Bu madde ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Davut Aydın, geçen yıl taşınmaz mal satışı ile ilgili aldıkları yetkiyi kullanmadıklarını hatırlattı. Başkan Aydın şunları kaydetti: "Geçen yıl oy birliği ile aldığımız satış yetkisi sonrası kopan fırtınalar oldu. Bizi mahkemeye verdiler ve biz mahkemeyi kazandık. Bir karış da yer satmadık. Üstelik Belediyemize 16 ayrı tapu kazandırdık. Şu an elimizde satışı yapılması istenen 160 dilekçe var. Ancak biz 41 parça yer için satış yetkisi istiyoruz. Vatandaşın yararına olan yerlerin satışını talep ediyoruz. Bu yetkiyi aldıktan sonra eğer satmaya kalksak bile ihalesiz satış yapamayız. Önce fiyat araştırması yapacağız ve belirlenen fiyat üzerinden ihaleye çıkartacağız. Bu maddeyi de Plan Bütçe ve Tarife komisyonuna sevk edelim ve orada görüştükten sonra yapacağımız ikinci oturumda değerlendirelim."
   Yapılan oylamada İYİ Parti grubunun dışında tüm partiler kabul oyu verdi. Belediye Meclisi'nin ikinci oturumu cuma günü saat 14.30’da yapılacak.










 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.