SON DAKİKA
Hava Durumu

"Üretici yüksek fiyat bekliyor"

Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, genel kurulda Divan Kurulu Başkan Yardımcılığı görevi üstlendi.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2021 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2021 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"Üretici yüksek fiyat bekliyor"

"DEVLET DESTEĞİ ARTIRILMALI"
      Orman Genel Müdürlüğü Büyük Salonu'ndaki genel kurulda ağırlıklı olarak süt fiyatları ve maliyetlerin ele alındığını belirten Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif tuna, devlet desteğinin artırılmasının istendiğini belirtti. Tuna, Bugün süt fiyatının 3 lira 20 kuruş olduğunu, devlet desteğiyle birlikte üreticinin eline 3 lira 50 kuruş geçtiğini anlattı. Tuna, sütün litresinin en az 4,5 lira olması gerektiğini kaydetti.



"ÜRETİCİNİN ELİNE 4,5 LİRA GEÇMELİ"
     Üreticinin 1 kilo süt satarak en az 1 kilo 300 gram yem alabilmesi gerektiğine işaret eden Tuna, "Süt fiyatlarının belirlenmesinde bu oranın esas alınması gerekir. Bu oranın tutturulması için sütün litre fiyatının 4 lira 20 kuruş olarak belirlenmesi, devlet desteğiyle birlikte üreticinin eline toplamda en az 4,5 lira geçmesi beklenir. Bu gerçekleşmediği sürece süt üreticilerimiz beklediği kazancı elde edemeyecektir" diye konuştu.

     Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, süt üreticisinin maliyetleri çıkarmakta zorlandığını belirterek devlet desteğinin artırılmasını beklediklerini söyledi. Ankara'da Orman Genel Müdürlüğü Büyük Salonu'nda Türkiye Tarımsal Süt Üreticileri Merkez Birliği'nin genel kurulunda görev alan Tuna, bu toplantıda maliyet ve satış fiyatlarının konuşulduğunu söyledi.

     Süt üreticilerinin kazanç sağlayabilmesi için devlet desteğinin artırılması gerektiğine işaret eden Tuna, "Üretici 1 kilo süt satarak en az 1 kilo 300 gram yem alabilmelidir. Süt fiyatlarının belirlenmesinde bu oranın esas alınması gerekir. Bu oranın tutturulması için sütün litre fiyatının 4 lira 20 kuruş olarak belirlenmesi, devlet desteğiyle birlikte üreticinin eline toplamda en az 4,5 lira geçmesi beklenir. Bu gerçekleşmediği sürece süt üreticilerimiz beklediği kazancı elde edemeyecektir. Bu konuyu yetkililere aktardık ve çözüm beklediğimizi ifade ettik" dedi.

     Tuna, Bugün süt fiyatının 3 lira 20 kuruş olduğunu, devlet desteğiyle birlikte üreticinin eline 3 lira 50 kuruş geçtiğini anlattı. Tuna, sütün litresinin en az 4,5 lira olması gerektiğini vurguladı.




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.