SON DAKİKA
Hava Durumu

"Türkiye sıradan bir ülke değil"

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Yenişehir ziyaretinde ülke ve dünya gündemini değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2021 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2021 20:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"Türkiye sıradan bir ülke değil"

ÖZEL HABER: MUSTAFA EFE
"TEK DERTLERİ CUMHURBAŞKANI'MIZ"

Türkiye'nin asla sıradan bir ülke olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, enerji koridorlarının üzerinde kesiştiği, çok önemli bir kavşak noktasında yer aldığını söyledi. Çavuşoğlu, "2023'e giden yolda tetikte ve teyakkuzda olmalıyız. Sahada, derinlikli bir bilgi ve enerjiyle vatandaşlarımızın aklını karıştırmalarına izin vermeyeceğiz. Bu ülke güçlü bir ülke. Bunların bir hayali yok. Tek dertleri Recep Tayyip Erdoğan, o gitsin de sonrası ne olursa olsun" dedi.



"NEREDE SİYASİ AHLAK NEREDE SİYASİ ERDEM"
Muhalefeti eleştiren Çavuşoğlu şunları kaydetti: "Yalanlarla milletimizin aklını karıştırmaya çalışıyorlar. Adamın üstünden helikopter geçiyor, 'Nerde helikopter' diyor. Türkiye'ye ne olursa olsun, yeter ki Recep Tayip Erdoğan gitsin diyorlar. Gittikleri yerlerde mizansenler yapıyorlar. Milletin aklını karıştırmaya çalışıyorlar. Onların dertleri millet değil, milletin arasına nifak sokmak. Bu mu siyasi ahlak, bu mu siyasi erdem. Milletimizi bu hakikatleri anlatmak zorundayız."


 
     AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Yenişehir'de parti yöneticileri ve üyelerle bir araya geldi. Sabah kahvaltısının ardından Ziraat Odası, Esnaf Odası ve ilçe belediyesini ziyaret eden Çavuşoğlu Demokrasi Meydanı'ndan vatandaşlarla sohbet etti. Çavuşoğlu ülke ve dünya gündemindeki gelişmeleri değerlendirdi.



     İlçelerde mahalle ve teşkilat başkanlarıyla bir araya geldiklerini anlatan Çavuşoğlu, "Bir silsile halinde, tabandan en alttan mahalle başkanlarının gittikleri yerlerden kendilerine ulaşan ne varsa, Ankara'ya kadar iletmek için vasıta olmak istiyoruz. Mahalle başkanları bu partinin adeta kılcal damarları, Türkiye'nin gerçeklerini, neler olup bittiğini sizlerden alıyoruz. Sizler çok önemli birer mihenk taşlarından birisiniz. Mahalle başkanları olmazsa, ilçe ve il başkanları, milletvekilleri olmaz, bu silsile yoluyla böyle gider. Mahalle başkanlarının önemini anlamazsak yapacaklarımızın bir ayağı eksik kalır" dedi.

"AK PARTİ MİLLETİN BAĞRINDAN KOPMUŞTUR"
     AK Parti'nin görünürde bir siyasi parti olduğunu, ancak kökü çok derinlerde dalları da atide büyük bir çınarın bugünkü taşıyıcısı olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, AK Parti'nin sadece bir siyasi parti olarak telakki edilemeyeceğini vurguladı. Çavuşoğlu, AK Parti diğer siyasi partilerden ayrı olarak milletin bağrından kopup gelmiştir. Milletin değerleriyle kavga eden değil, barışan bir partiyiz. Diğerlerinden bizi ayıran en önemli özellik budur. Bu partide ün keçek birimden en büyüğüne kadar herkes önemlidir. AK Parti Türkiye'yi değiştirdi, dönüştürdü" diye konuştu.

"YALANLARLA AKILLARI KARIŞTIRMAYACAKLAR"
     Türkiye'nin asla sıradan bir ülke olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "İbn-i Haldun, 'Coğrafya kaderdir' der. Burası enerji koridorlarının üzerinde kesiştiği, çok önemli bir kavşak noktasıdır. 2023'e giden yolda tetikte ve teyakkuzda olmalıyız. Türkiye sıradan bir ülke değildir. Sahada, derinlikli bir bilgi ve enerjiyle vatandaşlarımızın aklını karıştırmalarına izin vermeyeceğiz. Bakın, pandemi döneminde yaklaşık 2 yıl mücadele verdik. Bu başarıyı beklemiyorlardı. Bu bir organizasyon işidir. Bu ülke güçlü bir ülke. Bunların bir hayali yok. Tek dertleri Recep Tayyip Erdoğan gitsin. Yalanlarla milletimizin aklını karıştırmaya çalışıyorlar. Adamın üstünden helikopter geçiyor, 'Nerde helikopter' diyor. Türkiye'ye ne olursa olsun, yeter ki gitsin diyorlar. Gittikleri yerlerde mizansenler yapıyorlar. Milletin aklını karıştırmaya çalışıyorlar. Bu mu siyasi ahlak, bu mu siyasi erdem. Hakikatleri anlatmak zorundayız. Onların dertleri millet değil, milletin arasına nifak sokmak."

"DÜNYADA 70 MİLYON MÜLTECİ VAR"
     Konuşmasında mülteci sorununa da değinen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Dünyada 70 milyon mülteci var. Bu sorun sadece Türkiye'nin sorunu değil. ABD Meksika sınırına duvar ördü. Kuzey Afrika ülkelerinden Avrupa'ya ulaşmak için akın var. Türkiye Suriyeli mültecileri kontrollü biçimde misafir etmeye karar verdi. Bu insanlar dönecekler. Elbette bir kısmı kalacak. Suriyeliler üzerinden toplumsal bir kaos oluşturulmaya çalışılıyor. Bunlar Alman ya da ABD'li olsa böyle yapabilirler miydi? Yapamazlardı, çünkü güçleri sadece Suriyelilere geçiyor. Bunun üzerinden bir nefret geliştirilmeye çalışılıyor. Bu memlekete bu kötülüğü niye yapmaya çalışıyorsunuz? Bir de Afgan meselesi var. ABD yenilgisini kabul etti, çekip gitti. İran'da 1 milyon 700 bin Afgan mülteci var. Türkiye'de 100 bin bile yok. Duvar örüyoruz, sınır birliklerimiz çalışıyor. Bu yılın ilk altı ayında 245 bin Afgan geri gönderildi. Mesele Tayyip Erdoğan'ın itibarını sarsma meselesi. Biz bu gerçekleri anlatmak zorundayız. Hiçbir yalan gerçeğe galip gelemez."

ÇELİK: PROJELERİN TAKİPÇİSİYİZ
     Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik ise ilçedeki çalışmaların yakından takipçisi olduklarını söyledi. Çelik, "Büyükşehir olarak Yenişehir'in tüm projelerinin takipçisiyiz. Şu bir gerçek, pandemi ve imkânların elvermemesinden ötürü bazı projeler ertelendi. Bu projeler bundan sonra devam edecek" dedi.

HATİPOĞLU'NDAN BİRLİK BERABERLİK VURGUSU
     AK parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu da şunları kaydetti: "Geçen hafta buna benzer bir toplantı yaptık. Biraz daha genişletmiş olduk bugün. Birlik ve beraberlik için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bugün burada ülke gündemine ilişkin birlik beraberliğimizle ilgili konuşacağız. Katılanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.