SON DAKİKA
Hava Durumu

'Toprak analizini ihmal etmeyin'

Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü toprak analizi hizmetini çiftçinin ayağına kadar götürülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2022 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2022 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
'Toprak analizini ihmal etmeyin'

TOPRAK DEĞERLERİ ÖLÇÜLÜYOR
Yenişehir Belediyesi tarafından toprak analizlerinin daha kolay ve kısa zamanda yapılması amacıyla kullanılan cihazla bugüne kadar 100'ün üzerinde analiz gerçekleştirildi. Toprak değerlerinin ölçülüp analiz değerlerine bakılarak tarımsal faaliyetin ayrıntıları belirleniyor.
 
BİLİNÇLİ TARIMIN ÖN ŞARTI
Son olarak Terziler ve Karasıl köylerine giden Kırsal Hizmetler Müdürlüğü teknik ekibi çiftçilerin tarlalarından getirdiği numuneleri analiz ettiler. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, çiftçilerden toprak analizlerini yaptırmayı ihmal etmemelerini istedi.
 
ANALİZ YAPTIRMANIN YARARLARI
Toprak analizinin sayısız yararı olduğuna işaret eden Başkan Aydın, "Toprağa ne kadar gübre atılacak sorusu yanıt buluyor. Böylece hem gübreleme maliyetleri azalıyor hem topraklarımız ve doğal çevre aşırı gübreleme sonucu zarar görmemiş oluyor" dedi.
 
Yenişehir Belediyesi tarafından çiftçinin hizmetine sunulan toprak analiz cihazıyla 100'ün üzerinde analiz gerçekleştirildi. Analiz yaptırmanın önemine değinen Belediye Başkanı Davut Aydın, "Toprağın ne kadar gübreye ihtiyacı olduğu belirleniyor. Toprak değerlerine bakılarak çiftçiye önerilerde bulunuluyor" dedi.
Tarımsal maliyetlerin artmaması için yeterli miktarda gübreleme yapılması gerektiğine işaret eden Başkan Aydın, "Belediyemiz bünyesindeki Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bu çalışmaları yürütüyor. Ziraat mühendisinin de görev yaptığı teknik ekibimiz köylere giderek çiftçilerimizin tarlasından getirdiği numuneleri analiz ediyor. Çiftçilerimizin bu konudaki ilgileri her geçen gün giderek artıyor" dedi.
Analiz yaptırmanın yararlarına değinen Başkan Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: "Analiz sonuçlarına bakılarak numuneyi getiren çiftçiye tarlasında kullanması gereken gübre miktarı söyleniyor. Ayrıca toprağın diğer değerleri de elde edilmiş oluyor. Bu doğrultuda çiftçimizin hareket etmesi isteniyor. Yanı sıra toprak da doğal çevre de bu şekilde korunmuş oluyor. Çünkü gereğinden fazla gübreleme yapılmasının önüne geçilmiş oluyor. Çiftçilerimizin toprak analizlerini yaptırmalarını istiyoruz."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.