SON DAKİKA
Hava Durumu

"Toprağı korumak için önce bitki örtüsünü korumalıyız"

TEMA Vakfı, Yenişehir Belediyesi ve Orman İşletme Şefliği'yle ortaklaşa fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte fıstıkçamı fidanı dikilirken, yapılan konuşmalarda toprağı korumak için üzerindeki bitki örtüsünün korunması, koruma kullanma dengesinin iyi sağlanması gerektiği vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2021 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2021 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"Toprağı korumak için önce bitki örtüsünü korumalıyız"



ÖZEL HABER - EBRU ERGÜL

     TEMA Vakfı'nın Yenişehir Karacali Köyü'nde düzenlediği fidan dikim etkinliğinde 500 adet fıstıkçamı toprakla buluştu. Önce Karacaali Köy Kahvesi'nde toplanıldı. Burada bir konuşma yapan TEMA Vakfı Bursa İl Sorumlusu Şaban Uyar, "En önemli doğal varlık, varoluş nedenimiz, doğduğumuz, doyduğumuz ve döneceğimiz üretilemeyen tek kaynak ise topraktır" dedi.



     TEMA Vakfı olarak toprağı korumak ve verimli kılınması için 28 yıldır çalıştıklarını anlatan Uyar, erozyon, iklim krizi, kuraklık, çölleşme, yoksulluk ve açlıkla mücadele edilmesi gerektiğine işaret eden Uyar, "Toprağı korumak için üzerindeki bitki örtüsünü korumalı, koruma kullanma dengesini iyi sağlamalıyız. Kısaca Hayrettin Karaca'nın dediği gibi 'Bizi yaşatanları yaşatmalıyız'" diye konuştu.



DESTEKTE BULUNANLARA TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ
     TEMA Vakfı olarak 1992 yılından beri Türkiye'nin çöl olmaması için umut yeşerttiklerini ifade eden Uyar, "Bugün de Bursa'dan ve elbette Yenişehir'den 80 kişi ile bu amaçla buradayız. Bugün de bu amaca yönelik bir etkinlik yaptık. Desteklerinden dolayı Yenişehir Belediye'mize, sahanın hazırlanmasını sağlayan Orman Bölge Şefliği'mize, ulaşım desteğinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediye'mize, fidan desteği için Borçelik firmasına ve böyle zor şartlara rağmen etkinliğe katılan tüm doğaseverlere şükranlarımızı sunuyorum.
Hepinize teşekkür ederim" diye konuştu.



     TEMA Vakfı Yenişehir Sorumlusu Canan Şentürk de "Fidanlarımız bugünkü etkinlikte toprakla buluşuyor. TEMA Vakfı gönüllülerinin de desteğiyle fidanlarımızı dikeceğiz. Etkinliğimize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
     Konuşmaların ardından plaket ve teşekkür belgeleri verildi, TEMA rozetleri takıldı.



Belediye Başkanı Davut Aydın adına Park ve Bahçeler Müdürü İsmail İlhan'a, Borçelik temsilcisine,  TEMA İl Sorumlusu Şaban Uyar'a, Orman İşletme Şefliği'nden Şehnaz Lüleci'ye, Belediye Kültür Müdürü Ceyhan Oruç'a, Köy Muhtarı Murat Üzmez'e ve Canan Şentürk’e plaket ve teşekkür belgeleri sunuldu.



     Konuşmalardan sonra etkinlik alanına geçildi. Olumsuz hava koşullarına rağmen yürünerek gidilen fidan dikim alanında yaklaşık 400 fidan toprakla buluştu. Fidanlar, destek amaçlı çakılan kazıklara bağlandılar. 2 saat süren fidan dikim çalışmasının ardından Yenişehirli TEMA gönüllüleri konuklarını yolcu ettiler.




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.