SON DAKİKA
Hava Durumu

"TARIMSAL SANAYİNİN ÖNÜ AÇILMALIDIR"

AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın, Yenişehir'de partisinin ilçe teşkilatının yöneticilerini ve Belediye Başkanı Davut Aydın'ı makamında ziyaret etti. Başkan Aydın'la bir süre görüşen Aydın, Yenişehir Ovası'nın potansiyeline dikkat çekerek, tarımsal sanayinin önemini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2021 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2021 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"TARIMSAL SANAYİNİN ÖNÜ AÇILMALIDIR"



ÖZEL HABER - BELKIZ EFE

"BİZE GELİNCE NİYE 'OLMAZ' DİYORLAR"

     Tarımsal üretim ile gıdaya erişmenin, günümüzde insanlığın en önemli meselesi durumuna geldiğini anlatan Milletvekili Aydın, "Örneğin, Fransa'da, Almanya'da, Hollanda'da, Rusya ve ABD'de yıllar önce santraller kurulmuş. Ama ülkemize biz de kurmayı planlayınca bize 'Bunları yapamazsınız' diyorlar. Bize gelince olmaz. Ülke olarak enerjiye çok ihtiyacımız var. Ülkemizin enerji ihtiyacı 2003 yılına göre 3 kat daha artmış. Ülkemize zarar vermeden bir şekilde bunlara kavuşmalıyız. Tarımsal faaliyetlerinin olmadığı, verimliliğin bulunmadığı bölgelerde kamu kurumlarının izin vermesi durumunda sanayi yatırımları yapılabilmelidir."



"İŞ DÜNYASI YATIRIM İÇİN YER ARIYOR"

     Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ise Bursa'da sanayi tesislerinin yoğunluğuna işaret etti. İş dünyasının artık, yatırım yapmak için Bursa dışında yer aradığına tanık oluyoruz. İşadamları fabrika kurmak için yer arıyor" diye konuştu. MHP Yenişehir İlçe Başkanı Arif ise tarımsal sanayinin ilçenin geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı. Eren, "Yenişehir'de eski yıllarda tarıma yönelik sanayiye güzel bir örnek olacak bir salça fabrikası vardı. Keşke ilçemizde birden fazla bu özellikte tarımsal sanayi tesisi kurulsa" diye konuştu.



BURADAN İÇERİYE DEVAM VERELİM

     AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın, Yenişehir'e gelerek AK Parti İlçe Teşkilatı'nın ardından Belediye Başkanı Davut Aydın'ı ziyaret etti. Ziyarette AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, MHP İlçe Başkanı Arif Eren ve belediye meclis üyeleri hazır bulundu.
     Yenişehir'in tarımsal alandaki potansiyelinin dikkat çekici olduğunu belirten Milletvekili Aydın, "Yatırımlar iyi belirlenmelidir. Yenişehir bir tarım memleketidir. Örneğin bir salça fabrikası Yenişehir'de kurulabilir" dedi.
     Tarımsal üretim ile gıdanın, insanlığın en önemli meselesi durumuna geldiğini anlatan Milletvekili Aydın şunları kaydetti: "Fransa'da, Almanya'da, Hollanda'da, Rusya ve ABD'de yıllar önce nükleer santraller kurulmuş. Ama ülkemiz içinde bize 'Bunları yapamazsınız' diyorlar. Bize gelince olmaz. Bizim enerjiye çok ihtiyacımız var. Ülkemizin enerji ihtiyacı 2003 yılına göre 3 kat daha artmış. Ülkemize zarar vermeden bir şekilde bunlara kavuşmalıyız. Tarımsal faaliyetlerinin olmadığı, verimliliğin bulunmadığı bölgelerde kamu kurumlarının izin vermesi durumunda sanayi yatırımları yapılabilir."



     Belediye Başkanı Davut Aydın ise Bursa'da sanayi tesislerinin yoğunluğuna işaret etti. Artık iş dünyasının Bursa dışında yatırım için yer aradığını belirten Başkan Aydın, "İşadamları fabrika kurmak için yer arıyor" diye konuştu.
     MHP İlçe Başkanı Arif ise tarımsal sanayinin ilçenin geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı. Eren, "Yenişehir'de eski yıllarda tarıma yönelik sanayiye güzel bir örnek olacak salça fabrikası vardı. Keşke ilçemizde birden fazla bu yapıda tarımsal sanayi tesisi kurulsa" dedi.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.