SON DAKİKA
Hava Durumu

"Tarımın başkenti Yenişehir'de durmadan üretmeye devam"

Yenişehir'de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ilçe belediyesinin iş birliğiyle açılan meyve budama kursu sona erdi. Kurs bitiminde gerçekleştirilen belge töreninde yapılan konuşmalarda bilinçli tarımın önemine dikkat çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2021 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2021 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"Tarımın başkenti Yenişehir'de durmadan üretmeye devam"



ÖZEL HABER - ERTAN ADANA
"DURMADAN ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Kursu tamamlayan çiftçilere belgelerinin verildiği törene Belediye Başkanı Davut Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüsnü Kemal Yılmaz, Tarım ve Orman Müdürü Kamil Oruç ve köy muhtarı Nizamettin Filiz'le vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Aydın, "Kursa katılarak sertifika almaya hak kazanan üreticilerimizi kutluyor, Çiçeközü Mahalle Muhtarımız Nizamettin Filiz ve Çiçeközülü hemşehrilerime ilgilerinden ötürü teşekkür ediyorum. Tarımın başkenti Yenişehir'imizde durmadan üretmeye devam edeceğiz" dedi.



"İSTEYEN HER KÖYE KURS AÇABİLİRİZ"
Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz ise kursun açılmasında destekte bulunan Başkan Aydın ve emeği geçenlere teşekkür etti. Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Teknikeri Sabri Gül ve usta öğretici Rojda Saçak'a teşekkür eden Ayaz, kursa katılarak belge almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik etti. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüsnü Kemal Yılmaz ise isteyen köylere kurs götürüleceğini 12 kişilik kursiyer sayısının tamamlanması gerektiğin anlatırken, Tarım ve Orman Müdürü Kamil Oruç ise her alanda olduğu gibi bilinçli budamanın eğitimle geliştirilebileceğini vurguladı.



     Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un köylerde açılacak ücretsiz halk eğitim kurslarına ilişkin 25 bin muhtara mektup göndermesinin ardından başlatılan kurslar sürüyor. Kurslarımızla Köylerdeyiz adlı proje kapsamında Yenişehir'de açılan kurslardan budama kursu tamamlandı. Kursa katılıp belge almaya hak kazananlara sertifikaları törenle verildi.
Belediye Başkanı Davut Aydın, kursa katılarak sertifika almaya hak kazanan üreticileri tebrik etti. Başkan Aydın, " Tarımın başkenti Yenişehir'imizde durmadan üretmeye devam etmeliyiz" diye konuştu.



     Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz da bu tür etkinliklerin ortaklaşa çalışmayla gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Ayaz, kurslarda emeği geçen ve destekte bulunanlara teşekkür etti.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüsnü Kemal Yılmaz da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un köylerde açılacak ücretsiz halk eğitim kurslarına ilişkin 25 bin muhtara mektup gönderdiğini hatırlattı. Yılmaz, başka köylerden gelecek kurs taleplerinin değerlendirildiğini, 12 kursiyerin başvurması halinde söz konusu kursun açılabildiğini kaydetti.



     Yenişehir Tarım ve Orman Müdürü Kamil Oruç ise her alanda olduğu gibi bilinçli budamanın eğitimle geliştirilebileceğini vurguladı. Oruç, "  İlçemiz Çiçeközü Mahallesi'nde 8  ve 25 mart 2021 tarihleri arasında açılan meyve ağaçlarında budama kursuna 29 çiftçi katıldı. Kursun ikinci aşamasında  meyve bahçelerinde budama işleri uygulamalı olarak yapıldı. Kursta başarı gösteren 25 kursiyere  belge verdik" dedi. Oruç, sözlerini şöyle tamamladı: "Meyve yetiştiricilerimizin kendi işlerinin önemli bir parçası olan budamanın tüm esaslarını öğrenmesi, meyve verimlerini ve kaliteyi de artıracaktır. Biz, kendileri öğrensin ve kendi meyve bahçelerini kendileri budasın istiyoruz. Böylece budama işçiliği gideri azalırken, bilinçli üretime bir adım daha yaklaşmış olacaklar."


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.