SON DAKİKA
Hava Durumu

'TARIM BÜYÜK ÇIKMAZDA'

CHP İlçe Başkanı Ahmet Köse ve partililer tarafından karşılanan Orhan Sarıbal partililerle yaptığı sohbetin ardından Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş’ı ve Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Sayın Selçuk Karasu'yu ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2021 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2021 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
'TARIM BÜYÜK ÇIKMAZDA'

ÖZEL HABER:KAAN KOÇAK

"YANLIŞ YAPILDI"

  Üreticinin büyük zorluk çekmeye başladığını dile getiren Sarıbal, "Çiftçi her geçen gün yoksullaşıyor. Ülkemizde yanlış tarım politikalarının olumsuzluklarını üretici değil bütün ülke çekti çünkü çiftçi ürettiğinden kazanamazken, tüketici de pahalı gıda yedi. Bizim topraklarımız bu kadar güzelken çok yanlışlar yapıldı. Tarım çıkmaza girdi. Şimdi kuraklık çaldı kapımızı, girdi içeri. Çiftçinin değeri bilinmedi." dedi. 
  " BORÇ YAPILANDIRMAK ÇÖZÜM DEĞİL "
  Orhan Sarıbal ve beraberindeki heyetin ikinci durağı ise Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Sayın Selçuk Karasu'yu oldu. Karasu ile görüşen Sarıbal, ‘Türk tarımının en büyük sorunlarından sbirisi yüksek faiz ve girdi maliyetlerinin yüksek olması. Borç ertelemesi ile işler düzelmedi. Düzelmezde. Borç yapılandırmaları ile bu sorunlar çözülmüyor. Kalıcı çözümler bulunmaz ise bu yıl üretici elinde avucunda ne varsa satmak zorunda kalacak’ dedi.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.