SON DAKİKA
Hava Durumu

"Tarım anlayışı milli olmalıdır"

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği'nin yeni binası hizmete açılırken, Birliğin mali genel kurulu gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2022 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2022 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"Tarım anlayışı milli olmalıdır"

"TARIMSAL ÜRETİM ÜLKENİN GELECEĞİDİR"
Süt Birliği'nin 3 katlı hizmet binasının resmi açılışının ardından Şehit Üstsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'ne geçildi. Burada yapılan konuşmalarda süt üretimi başta olmak üzere tarımsal üretimin ülkenin geleceği bakımından önemine dikkat çekildi.


 
"SÜT ÜRETİCİSİ PARA KAZANMALI"
Eski Tarım Bakanı Faruk Çelik de döviz kurunun artmasıyla yem fiyatlarının kontrol edilemediğini vurguladı. Çelik, "Arada oluşan bu makas sübvanse edilmelidir. Aksi halde dişi hayvan kesimlerini durdurulamaz. Buna mecbursunuz. Çünkü süt stratejik bir üründür" dedi.


 
"GENÇLER KÖYDE KALMAK İSTEMİYOR"
Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna da gençlerin köylerde kalmak istemidiğini anlattı. Tuna, "Gençlerimiz köyde kalırsa, evlenecek kız bile bulamıyor. Ne tarım ne hayvancılık yapılabilir böyle giderse köylerde. Gençlerin köyde tutulması gerekir" diye konuştu.



Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği'nin mali genel kurulu yapıldı. Genel kurul öncesi Birliğin Hıdırbali Mahallesi Saırosman Sokak'taki yeni binası hizmete açıldı.
Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'ndeki genel kurulda konuşan eski Tarım Bakanı Faruk Çelik, tarım politikalarına değindi. Çelik şunları kaydetti:
"Yanı başımızda savaş ve bir taraftan da devam eden pandemi ortamında bu genel kurulu yapıyoruz. 1 ayı aşan savaşta Türkiye'de bir araya gelindi. Bu Türkiye'nin önemi açısından önemli bir hadisedir. Diğer yandan 6 liderin bir araya geldiği altılı masalar kuruluyor.


Ekonomide de gerek pandemi ve savaşın getirdiği ciddi sorunlar var. Gıda sorunuyla dünya karşı karşıya kaldı. Dünya gıdanın ne olduğunu bir kez daha iyi anladı, gıda güvenliğinin ne denli önemli olduğunu gördü. Gıda, stratejiler üstü bir konudur. Gıda silaha dönüşmemelidir, ama bu noktaya gelinmiş durumda. Çin stok yapıyor, Rusya fiyatları yükseltip satmama durumunda. Bunun bize dünya insanına yansımaması mümkün mü?

Tarım ve hayvancılık ilk insandan beri çok önemli. Olmazsa olmazdır. Son insana kadar tarım yok insan yok, tarım yoksa aslında sanayi de yok. 5 yıldır haykırıyorum. Tarım! Tarım! Ama ille de milli tarım. Tarım milli olmazsa olmaz. Milli eğitim, mili savunma, milli tarım. Gıda yok olduktan sonra yaşamın bir anlamı kalmaz. 2050'de dünyanın nüfusu 10 milyar olacak. Mümbit Ukrayna topraklarının Rusya'nın taarruzunda etkisi yok mudur?
Gıda konusu paraya endekslenemez. İthal ederiz olur biter diyemeyiz. Vallahi yanlış yaparsınız. Bu doğru mantık değildir. Toprağınız neyi üretmeye müsaitse planlama yapmak zorundasınız. Planlı üretime geçilmelidir. Ayrıca toprağa sahip çıkılmalıdır. Tarımsal sit alanı ilan edilen ovaların sayıları artmalıdır. Tarımsal sit alanında çivi bile çakılamaz. Tarım üretimle kendisini, üreticiyi, milleti geleceğe taşıyabilir.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.