SON DAKİKA
Hava Durumu

"Süt zammını beklemişler"

Süte gelen zamla yüzleri gülen üreticiler hayvan yemine yapılan zamlarla büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2021 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2021 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"Süt zammını beklemişler"

Geçen hafta Ulusal Süt Konseyi'nin üreticiden alınan sütün litresine yüzde 47 zam yapmasıyla yüzü gülen üreticiler, hemen ardından yem fabrikalarının zam kararıyla hayal kırıklığı yaşadılar. Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, "Bu gidişe devletimiz el atmalı ve bu tür zamları durdurmalıdır" dedi.

"DEVLET BU SORUNA EL ATMALIDIR"
     süte geçen hafta yüzde 47'lik zam yapıldığını hatırlatan Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, hemen ardından hayvan yeminin üreticiye satış fiyatlarının da zamlandığını belirtti. Ulusal Süt Konseyi tarafından süt üreticisinin korunması amacıyla yapılan zammın, yem fiyatlarına yapılan zamlar sonrası öneminin kalmadığını söyleyen Tuna, "Yem fabrikalarının çuval başına yaptığı zamlar karşısında, süte getirilen zam da eriyip gitti. Devletimiz bir an önce bu gidişe dur demelidir. Devlet bu soruna el atmalıdır. Bizler alın terinin karşılığı isteyen üreticiler olarak hakkımız olanını kazanmak istiyoruz. " dedi.

"YEMİN FİYATI NEDEN ARTIYOR"
Yeme yapılan zamların dövizin yükselişiyle ne kadar ilgili olduğunun sorgulanması gerektiğine işaret eden Tuna sözlerini şöyle sürdürdü: "Hayvan yeminin bileşenlerinde buğday kepeği, mısır, soya küspesi, ayçiçeği tohumu küspesi, arpa, mısır, şekerpancarı melası, mermer tozu, tuz, vitamin ve mineral karışımı yer alıyor. Bu bileşenler hiçbiri yurtdışından ithal edilmiyor. Yemdeki bu fiyat artışlarında hammaddenin etkisi olmadığını görülüyor."






 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.