SON DAKİKA
Hava Durumu

"Süt üreticisinin yüzü gülüyor"

Ulusal Süt Konseyi'nin soğutulmuş çiğ süt tavsiye fiyatına zam kararı, süt üreticileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2021 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2021 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"Süt üreticisinin yüzü gülüyor"

Çiğ sütün üreticiden alım fiyatına yapılan zamdan sonra değerlendirmelerde bulunan Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, artışın üretici tarafından makul karşılandığını belirtti.

Daha önce 3 lira 20 kuruş olan ve 30 kuruş da devlet desteği verilen sütün fiyatının, 20 kuruş devlet desteğiyle birlikte 4 lira 90 kuruşa yükseldiğini ifade eden Tuna, "Ayrıca Süt Üreticileri Birliği'nde ürettiği sütün analizi yaptıran üreticilere de litre başına 7 kuruş analiz desteği getirildi. Üreticinin 1 litre sütten eline geçecek kazanç 4 lira 97 kuruşa çıktı. Maliyetler aynı kaldığı sürece bu kazanç üreticiyi memnun edecektir" diye konuştu.

Önümüzdeki 1 Ocak'tan itibaren yapılan alımlarda çiftçiye zamlı fiyattan ödeme yapılacağını ifade eden Tuna, "Fiyat artışı toplamda yüzde 47 olarak gerçekleşti. Bu fiyatlar üreticinin makul olarak kabul edebileceği bir düzeyde. Tek temennimiz, bu fiyat artışının ardından yem fiyatlarının yükselmemesi. Bu durumda tekrar toplanılıp süt fiyatının güncellenmesini talep edeceğiz. Aksi halde yine maliyetleri bile karşılayamayız" dedi.

Yemin çuvalının fiyatının hızla arttığına, beraberinde diğer maliyetlerin de yükseldiğine dikkat çeken Tuna sözlerini şöyle sürdürdü: "Yapılan hesaplamalarda 1 kilo süt satan üreticinin bu bedelle 1 kilo 300 gram hayvan yemi alabilmesi gerekiyor. Bu oranın korunması için bundan sonraki piyasadaki gelişmeleri takip edeceğiz ve gerekirse çiğ süt fiyatlarında güncellemeler yapılmasını talep edeceğiz."






 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.