SON DAKİKA
Hava Durumu

‘Süt maliyetlerinin artışı hız kesmiyor’

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Naçif Tuna, süt üreticilerinin maliyetler karşısında çaresiz kaldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2021 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2021 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
‘Süt maliyetlerinin artışı hız kesmiyor’



Özel Haber: Mustafa EFE

Başta yem olmak üzere işçilik ve elektrik giderlerinin de arttığına işaret eden Tuna, "1 yıl önce 50 kiloluk bir yem çuvalını 70 liraya alırken, bugün bir çuval yemin fiyatının 170 liraya kadar yükseldiğini söyleyen Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Tuna, elektrik maliyetleriyle işçi maliyetlerinin de arttığına işaret etti. Veteriner ilaçlarının 1 kat yükseldiğine 280 lira olan silajlık mısırın tonunun ise 550 lirayı bulduğuna dikkat çeken Tuna, "En önemli maliyet kalemini oluşturan hayvan yemine üreticinin giderlerinin azalması amacıyla ciddi miktarda destek verilmeli" dedi.



"SÜT ÜRETİMİNDEN VAZGEÇİYORLAR"
     Maliyetlerin her geçen gün artmasının sonucu olarak bazı süt üreticilerinin üretimden çekildiğini anlatan Tuna, önümüzdeki dönemlerde bu olumsuz durumun daha da artabileceğine işaret etti.  Tuna, "Süt Birliği'ni kurduğumuz 2005 yılında toplam üye sayısımız 3 bin 200'e ulaşmıştı. Bugün Birliğe kayıtlı üye sayısımız 900'e kadar geriledi. Süt üreticisinin maliyetlerin düşürülmemesi durumunda üretimden çekileceğine işaret eden Tuna, "Böyle giderse Birliğe kayıtlı üye sayımızdaki azalma durdurulamayacak. Süt üreticisi kazandığı parayla ayakta kalamıyor. 2 yıl önce günlük süt üretimi 280 tonken, bu yıl 160 tona kadar geriledi" diye konuştu.
     Son günlerde herkesin konuştuğu konuların başında artan arpa fiyatları olduğunu dile getiren Tuna, "Tonu bin 750 lira olarak açıklanan arpa fiyatları, ülkemizin bazı bölgelerinde şimdiden 3 bin liraya kadar yükseldi. Hayvan yeminin ana maddelerinden biri olan arpanın fiyatının yükselmesi süt üreticilerimizi kara kara düşündürüyor" dedi.


     Süt fiyatlarının önceki gün 3 lira 20 kuruş olarak açıklandığını belirten Tuna, bu fiyatların üreticinin para kazanmasını sağlayamayacağını sözlerine ekledi.






 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.