SON DAKİKA
Hava Durumu

"OSMAN GAZİ’NİN ŞEHRİ YENİŞEHİR"

Tarihçi Yazar Dr. Salih Erol tarafından Yenişehir’in tarihi ve kültürünü öğrenmek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kaleme aldığı, “Osman Gazi’nin Şehri YENİŞEHİR” adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2022 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2022 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"OSMAN GAZİ’NİN ŞEHRİ YENİŞEHİR"

Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'ndeki tanıtım panelinde yapılan konuşmalarda ilçenin tarihsel geçmişinin zenginliğine dikkat çekilirken, bu yöndeki çalışmaların önemi vurgulandı.

 
 
     “Osman Gazi’nin Şehri Yenişehir” adlı kitabın tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Davut Aydın, Tarihçi yazar Dr. Salih Erol'a emeklerinden ötürü teşekkür etti. Başkan Aydın, "İlk kurulduğu yıllarda 8-9 bin nüfuslu bir şehir Yenişehir. Geçmişini bilmeyen önünü göremez. Salih Hoca'mızın Yenişehir'le ilgili 2'nci kitabı. Kendisine emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Osman Gazi'nin şehri Yenişehir'dir. Bunu inkar edemezler. Gelsinler, cami, çeşme, hamamını inkar etsinler. Ama bazı çevrelerde Koyunhisar Savaşı'nın bile Yenişehir'de yapılmadığı söyleniyor. Kitabın çalışması bir önceki dönemde başlamış. Ticaret Odası, Salih Hoca'm, değerli hocalarım, herkesle birlikte Yenişehir'in tarihini yazdık" dedi.
     Prof. Dr. Doğan Şenyüz ise şunları kaydetti: "Biz, 'Osmanlının ilk başkentiyiz' diyoruz. Başka yerler de 'Başkent biziz' diyor. Aynı anda 3 başkent olabilir mi? Tamamen tarihi olayları anlatan bu kitapla gerçekler ortaya çıkıyor. Yenişehir'in hangi konumda olduğu, rolünün n olduğu, kimlerin gelip kimlerin geçtiği, nasıl av mekânı olduğu hususlarının aydınlanması önemliydi. Katkısı olanlara teşekkür ediyorum."


   
  Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, "Tarih bilincini kazanmamız önemli. Destek veren Bele Başkan Dauvut Aydın, sayın hocalarımıza ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Dr. Salih Erol da şunları kaydetti: Osmanlı tarihinin aşağı yukarı 600 yılının hemen her dönemiyle ilgili bilgiler, Yenişehir merkez ve köylerle ilgili bilgileri bulabileceksiniz. 300 sayfalı bir kitap oldu. Kitabın arkasındaki en önemli kurum Yenişehir Belediye'miz ve onun kıymetli başkanı. Bu zor zamanda kitabın basılması için her türlü desteği verdiler. Bin tane basıldı. Osmanlı tarihinde Yenişehir'i ortaya koymaya çalıştık. Geçmişin olayları, insanları, değerlerini ortaya koymaya çalıştık. 20 yıldan fazladır Yenişehir'de yaşıyorum. Sağ olsunlar önceki Belediye Başkanımız Süleyman Çelik'le yola çıktık, Davut Aydın başkanımızla devam ettik. Doğan Hoca'm kitabın arkasındaki hareket ettirici gizli kahramandır. Belediyelere götürdü, Ticaret Odası'na götürdü bizi. Yenişehir özgün bir şehir. Başka şehirlere benzemiyor. Osmanlının kurduğu tek şehir. Osmanlının tüm özelliklerini görebiliyoruz. Mimari potansiyeli, geçmişi, özelliği. Osmanlı Türk şehridir. Birçok bakımdan ilklerin şehri Yenişehir'dir."


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.