SON DAKİKA
Hava Durumu

'ORMAN KÖYLÜSÜNÜN SORUNUNA ACİLEN ÇÖZÜM BULUNMALI'

Yenişehir'e bağlı Eğerce, Kızılköy, Terziler, Hayriye, İncirli, Köprühisar ile Bilecik'e bağlı Avdan köylülerinin arazilerinin tescilinin yapılmaması nedeniyle yaşadığı sıkıntı için girişim başlatıldı

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2022 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2022 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
'ORMAN KÖYLÜSÜNÜN SORUNUNA  ACİLEN ÇÖZÜM BULUNMALI'

 İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, kendilerini ziyaret edip sorunlarını ileten köylülerin yaşadığı sıkıntıyı Yenişehir Orman İşletme Şefliği'ne giderek yetkililere aktardı. Özel, bu köylerde yaşayanların sorununun çözüme kavuşturulacağına inandığını belirtti. Özel, "Kalabalık bir heyet partimizi ziyaret ederek bizlerden destek istediler. 50-60 yıl öncesi ücretini ödeyerek aldıkları tarlalarına zeytin, ceviz ve badem ağaçları diktiklerini ancak 90'lı yıllarda kadastro geçerken büyüklerinin ve yetkililerin ihmali dolayısıyla üzerlerine tescilinin yapılmadığını anlattılar" dedi.

 
İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, Yenişehir'e bağlı Eğerce, Kızılköy, Terziler, Hayriye, İncirli, Köprühisar köylüleriyle Bilecik'e bağlı Avdan Köyü sakinlerinin arazilerinin tescilinin yapılmaması nedeniyle yaşadığı sıkıntı için girişim başlattıklarını belirtti.
Yenişehir Orman İşletme Şefi Zafer Yılmaz'ı ilçe Başkan Yardımcısı Ahmet Gün ile birlikte ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldıklarını söyleyen Özel gelişmeleri şöyle anlattı:
"Sorun hakkında fikir alış verişinde bulunduk. Eğerce, Kızılköy, Terziler, Hayriye, İncirli, Köprühisar, Avdan gibi köylerde birkaç gündür yaşanan sorun dolayısıyla kalabalık bir heyet partimize ziyaret ederek bizlerden destek istediler. 50 - 60 yıl öncesi ücretini ödeyerek aldıkları tarlalarına zeytin, ceviz ve badem ağaçları diktiklerini söylediler. 90'lı yıllarda kadastro geçerken büyüklerin ve yetkililerin ihmali dolayısıyla sahibi oldukları tarlalar paralarını ödedikleri halde ailelerin adına tescil yapılmamış. 2007 yılında tapular çıktığında da orman arazisi olarak gözüken kendi arazileri için o dönemdeki orman işletme yöneticileri ile yaptıkları görüşmelerde sözlü olarak 'Siz devam edin, devlet ağaçlarınızı elinizden almaz' demişler. Çaresiz kaldıklarını, bu soruna çözüm bulunmasını istiyorlar."
Özel sözlerini şöyle tamamladı: "İYİ Parti olarak çiftçilerimizin yaşadığı bu sorunun Yenişehir Orman İşletme Şefliğimiz tarafından çözüleceğine olan inancımız tamdır."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.