SON DAKİKA
Hava Durumu

"Onu anlatmak insanın insanlığa borcudur"

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları Başkanı Hande Ençok şunları kaydetti:      "1919 yılı Mayıs’ının 19. Günü Samsun’a çıktı, Mustafa Kemal. Tek bir düşüncesi vardı yurdun dört bir yanı kuşatıldığı sırada, “Bağımsız Türk Milleti!”

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2021 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2021 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"Onu anlatmak insanın insanlığa borcudur"

ÖZEL HABER: BELKIZ EFE
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları Başkanı Hande Ençok şunları kaydetti:
     "1919 yılı Mayıs’ının 19. Günü Samsun’a çıktı, Mustafa Kemal. Tek bir düşüncesi vardı yurdun dört bir yanı kuşatıldığı sırada, “Bağımsız Türk Milleti!”
     Halk korkuyor, hükümdar ümitsiz fakat o kararlıydı. İşgal altında bir millet düşünülemezdi ve düşündürmedi. Bugünün temeli atıldı Samsun’da o gün. Akılcı, laik ve demokratik Türkiye yola çıktı. Bir çift mavi gözün ışığında, yolu bulmak zor da olmadı. Milli mücadelenin nasıl olacağı kazındı kitaplara. Kararlılığı, azmi, vatan sevgisi ve nice meziyetiyle; dünü, bugünü, yarını teslim etti evlatlarına. Bir an olsun çıkarmadı aklından gelecek büyük zaferi. Kurtuluş tek çare, milletin refahı tek hedefti. Devletin gereği milletti, biliyordu bunu. Biz de biliyoruz ki dünyada eşi benzeri olmayan bir lider geldi Samsun’dan. Biliyoruz çünkü rastlamadık henüz benzerine.
     “Ben” demedi Mustafa Kemal, “Biz” dedi. Cesareti, karşısına kimi dostlarını getirse de pes etmedi. O, kendisine inandı ve bizden de bunu istedi, “Kendimize İnanmak”. Mustafa Kemal’i anlamak ve anlatmak insanın insanlığa olan borcudur.
     19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.