SON DAKİKA
Hava Durumu

"Öğretmen bir simgedir, bir modeldir, değerler bütünüdür"

Yenişehir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü hazırlanan bir programla kutlandı. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'ndeki programda yapılan konuşmalarda öğretmenlik mesleğinin önemi vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2021 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2021 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"Öğretmen bir simgedir, bir modeldir, değerler bütünüdür"

Konuşmasında öğretmenlere seslenen Kaymakam Rahmi Köse, özveri, sabır ve fedakârlığa dikkat çekti. Köse şunları kaydetti: "Sizlere emanet edilen öğrenci kardeşlerimize sevgi, kardeşlik ve paylaşmayı öğretin. Atatürk, yurt, bayrak, insan sevgisini verelim onlara. Ana baba şefkatiyle yaklaşalım. Sizlerin bu uğurda yapacağınız çalışmalarda destek olmaya devam edeceğiz. Sizlerin bu uğurda yapacağınız her tür mücadelede bizler de tüm kamu kurum ve kuruluşları da destek olmaya hazır olduklarını bilmenizi isterim. Bu duygu ve düşüncelerle yeni göreve başlayan öğretmenlerimizin bu kutsal mesleğin bilincine varmalarını ve onurlu mücadelede başarılı olmalarını diliyorum. Emekli olan öğretmenlerimize de şükranlarımı sunuyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizin ruhları şad olsun diyerek hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz da şunları kaydetti: "Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Cumhuriyet Başsavcım, Değerli Protokol, Basınımızın Güzide Temsilcileri, Saygıdeğer Öğretmen Arkadaşlarım, Geleceğimizin Teminatı Sevgili Öğrenciler, Kıymetli Misafirler, bugün 24 Kasım. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından BAŞÖĞRETMEN unvanının verilişinin yıl dönümü.
​24 Kasım Günü ülkemizde 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bizler de Covid 19 Pandemi tedbirleri kapsamında 2020 yılında bir araya gelememiştik ama bugün yine tedbirler kapsamında bu güzel ve anlamlı günü kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz.
Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyorum.
Kıymetli meslektaşlarım, eğitim bütün insanlığın en çok üzerine titrediği, en çok değer verdiği kavramların başında gelmektedir. Çünkü bir ülkenin geleceğine yön veren en önemli olgu o ülkenin insanlarına verdiği kaliteli bir eğitimdir. İnsanlık tarihine baktığımızda dünyada iz bırakmış medeniyetlerin eğitime çok önem verdiklerini görürüz. Bu da eğitime verilen önemin milletleri hep yükselttiğini açıkça göstermektedir.

 Değerli öğretmen arkadaşlarım, ne kadar değerli ve paha biçilemez bir mesleğin mensupları olduğumuzun bilincinde olarak çalışmalarımızı ona göre sürdürmeliyiz. Salgın döneminde uzaktan eğitim faaliyetlerini çok büyük zorluk ve fedakarlıklarla yürüttünüz sizlere ne kadar teşekkür edilse azdır. Salgın döneminde kaymakamlığımızca oluşturulan Vefa Destek Grubunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan  yaklaşık 100 Öğretmen arkadaşımız da büyük bir fedakarlık ve özveri ile ilçemiz vatandaşlarına hizmet etmiştir. Buradan bu fedakar arkadaşlarımızı tebriklerimle birlikte iftihar ettiğimi bir kez daha belirtmek istiyorum.  

Kıymetli Misafirler, öğretmen bir simgedir, bir modeldir, değerler bütünüdür öğretmen. Öğretmen, sınıfta rengi, dili, dini, ırkı ne olursa olsun fark gözetmeksizin öğrencilere bilgi veren, onları geleceğe hazırlayan bir bilgedir. Öğretmen, kendi kemale erme serüveninde öğrencileriyle hemhal olan, sürekli değişime ve bilime açık bir kaynak, her zaman kendisine sığınılacak bir yuva, öğrencilerinin her derdiyle ilgilenen, şefkat ve merhametin cisimleşmiş halidir öğretmen.

Biz öğretmenler, ülkemizin geleceğine en büyük katkıyı sunan adanmışlar topluluğuyuz. Nitekim bu gerçeği büyük Atatürk “ Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözüyle veciz bir şekilde ifade etmiştir. Bizler kadim medeniyetimizden miras aldığımız milli ve manevi değerlerimizi , bilimin ışığında sürekli değişen ve gelişen teknolojinin imkanlarını kullanarak en güncel ve faydalı bilgileri öğrencilerimize aktarmayı görev biliyoruz. Onları sürekli okuyan, okumayı seven, üreten, araştıran, inceleyen, soran, sorgulayan bireyler olarak yetiştirmek görevimizdir.

Milli Eğitim Bakanlığımızın Eğitimde 2023 vizyonu hedeflerini benimseyerek öğrencilerimize öğrenmeyi öğrenen, değişen dünya şartlarına uyum sağlayacak nitelikleri kazandıran bir eğitim ortamı oluşturma, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma idealimizden geri adım atmayacağız.

Sayın kaymakamım , değerli konuklar, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçemizde görev yapan tüm öğretmen arkadaşlarımızın moral ve motivasyonlarını üst düzeyde tutmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Eğitim öğretim faaliyetlerinde öğretmenlerimize desteğimiz her zaman tamdır. Salgın döneminde öğretmenlerimizle belki istediğimiz seviyede görüşemedik ama şükürler olsun bu sene okul ziyaretlerimizde öğretmenlerimizle görüşüyor, gerek salgın dönemini gerekse yüz yüze eğitime geçişin etkilerini değerlendirme imkanı buluyoruz. 

Bu eğitim-öğretim serüveninde bizlerin her zaman yanında olan Sayın Kaymakamımıza, Eğitime her zaman destek veren Sayın Belediye başkanımıza, değerli protokole, basınımızın güzide temsilcilerine, kıymetli velilerimize, öğretmen ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum.

Sözlerime son verirken mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize üstün başarılar, emekli olan öğretmenlerimize emeklilik hayatlarında sağlık ve afiyetler, şehit öğretmenlerimize ve ahirete irtihal eden öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyor, tüm öğretmenlerimin ellerinden öpüyor, öğretmenler günümüzü en kalbi duygularla kutluyorum."

Şiirlerin okunduğu, yeni öğretmenlerin Öğretmen Yemini ederek göreve başladığı programda emekli olan öğretmenlere hizmet belgeleri takdim edildi. Programda öğrencilerin hazırladığı tiyatro oyunu ilgiyle izlendi.

Öğretmenler Günü Kutlama Programına Kaymakam Rahmi Köse, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Belediye Başkanı Davut Aydın, Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.












 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.