SON DAKİKA
Hava Durumu

"MALİYET ARTIŞI HIZ KESMİYOR"

Yenişehir'den de katılımın sağlandığı toplantıda tarım ve hayvancılığın sorunları ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2021 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2021 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"MALİYET ARTIŞI HIZ KESMİYOR"

Bursa'da düzenlenen toplantıda hayvancılığın sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Toplantıda Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Salih Çelik ve İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, hayvancılık sektörüne ait sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile Bursa'da bir araya geldi.

     Yenişehir'den Ziraat Odası ve Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sadi Aktaş ve Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna da toplantıya katıldı. Aktaş ve Tuna toplantı boyunca hayvan yetiştiricilerinin karşılaştıkları sorunları anlatarak çözüm önerilerini sıraladılar.

     Ülke genelindeki hayvan yetiştiricilerinin zor gülerden geçtiğini belirten Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sadi Aktaş, artan maliyetlere dikkat çekerek özellikle yurtdışından hayvan ithal edilmemesi gerektiğini belirtti. Aktaş, "Hayvancılık çok zor günlerden geçiyor. Hayvan yetiştiricileri zarar ediyor. Üretimden satış fiyatlarına kadar geçen süreç içinde yaşananlar tek tek ele alınmalı ve aksayan yönlerin tespit edilerek hiç vakit kaybetmeden çözüm yolları aranmalıdır. Devletimizin üreticiyi desteklemesi gerekmektedir. Küçük ve büyükbaş hayvan konusunda kendi yerli ırkımızın geliştirilmesi gerekmektedir" dedi.

     Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna ise yem fiyatlarının artışının bir an önce durdurulması gerektiğine işaret etti. Tuna şunları kaydetti: "Süt üreticilerimizin alın terinin karşılığını alması için mutlaka somut adımlar atılmalıdır. Bu konuda kararlı bir politika izlenmelidir. Destekleme modelleri tekrar ele alınmalıdır. Süt üreticilerimiz bu olumsuz gidişin durdurulmasını bekliyor."






 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.