SON DAKİKA
Hava Durumu

'Laboratuar önemli hizmetler verecek'

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygün, Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği'ni ziyaret edip kurulumu tamamlanan süt analiz laboratuarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler aldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2021 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2021 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
'Laboratuar önemli hizmetler verecek'

YÖNETİCİLERİ TEBRİK ETTİ
Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği'nde kurulan sütteki protein ve yağ oranının belirleneceği süt analiz laboratuarı önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Birliğin yeni hizmet binasını ve laboratuarı inceleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygün, Birlik yöneticilerini başarılı çalışmalarından ötürü kutladı. Birliğin yeni bir hizmet binasına kavuştuğunu anlatan Aygün, süt analiz laboratuarının ise bölgeye önemli hizmetler vereceğinin altını çizdi.
 

"ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENDİK"
Ülke genelinde 22 ayrı bölgede kurulan laboratuarlardan birinin Yenişehir'de olduğunu ifade eden Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, kendilerine verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek için çalışacaklarını kaydetti. Tuna, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kararıyla kurulan laboratuara Bursa, Adapazarı, Kocaeli ve Bilecik'te üretilen sütlerden numuneler getirilip protein ve yağ oranlarının belirleneceğini ve devlet desteklerinin bu test sonuçlarına göre belirleneceğini sözlerine ekledi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.